Încă un motociclist accidentat pe șoselele din județul Suceava. De această dată vina pare să aparțină unui șofer care a lovit un Harley Davidson, la Gura Humorului

Șoselele din județul Suceava tind a deveni ținta predilectă pentru motocicliștii care își propun să își încheie socotelile cu statutul de ”bikeri”, cu integritatea fizică ori chiar cu viața. Dovadă stau accidentele rutiere petrecute în acest an în județul nostru a căror victime au fost motocicliștii. Multe la număr, peste 12, majoritatea în această vară. Câțiva motocicliști au murit, alții au rămas schilodiți pe viață. Dar povestea merge mai departe.

Astăzi, pe DN17, de la Tihuța în vale, spre curba morții de la Poiana Stampei, la intrarea în județul Suceava, mașina în care mă aflam și care, să ne scuze polițiștii vigilenți, cobora cu câțiva kilometri pe oră viteza recomandată, a fost depășită de un vârtej care abia privit din spate am realizat că este de fapt un convoi rapid de ”bikeri” care cu mintea, capul, casca cu viziera neagră, lipite de coarnele ”motoarelor” pe care le stăpâneau, s-au avântat într-un slalom curajos printre mașinile cu patru roți care nu stăteau nici ele pe loc, trecând cu nonșalanță pe lângă o cruce mare din fier, înfiptă la marginea DN17, pe același sens de mers către județul Suceava,  pe care fusese așezată cu puțină vreme înainte, o cască a unui motociclist sucombat la locul indicat de crucea amplasată de familia îndurerată, la margine de drum.  

Dar motocicliștii pot fi răniți și din vina celorlalți participanți la traficul rutier. Un astfel de caz îl prezentăm în cele ce urmează, petrecut ieri dimineață:

În data de 31.08.2019, în jurul orelor 11.45, un tânăr de 23 ani, din orașul Gura Humorului, în timp ce conducea un autoturism VW Golf pe bulevardul  Bucovina din localitate, dinspre  Frasin către Suceava, nu s-a asigurat corespunzător la o intersecție și nu a acordat  prioritate unei motociclete  marca Harley Davidson conduse  de un bărbat de 42 ani, din comuna Şcheia, județul Suceava, care circula din sens opus, trântindu-se unul în celălalt.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a motociclistului  care a fost transportat prima dată la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde i s-a stabilit diagnosticul: „traumatism coloană cervicală, traumatism braţ stâng ”, după care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava în vederea efectuării unor investigaţii medicale suplimentare.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar ulterior li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.