Mopan Suceava
Actualitate

Încă un pod peste râul Suceava stă să se prăbușească – cel dintre Vicovu de Jos și Vicovu de Sus. Prefectul Moldovan cere DRDP Iași să ia măsuri

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a inspectat ieri podul de peste râul Suceava, de pe DN2E, dintre comuna Vicovu de Jos și orașul Vicovu de Sus, constatând că și acesta se află într-o stare avansată de degradare.

De aceea, el a spus că va solicita Direcției Regionale dee Drumuri și Poduri Iași, CNAIR dar și Ministerului Transporturilor, să adopte măsuri imediate:

”M-am convins astăzi (ieri, 3 noiembrie,  n.r.), încă o dată, de justețea demersurilor pe care le-am întreprins până acum în ceea ce privește starea precară a unora dintre podurile situate pe căile de circulație principale ale județului.

Se vede cu ochiul liber că podul peste râul Suceava, situat pe DN2E, între Vicovu de Sus și Vicovu de Jos, necesită reparații ce nu mai pot fi amânate, cu atât mai mult cu cât, odată cu deschiderea PTF Vicov, valorile traficului greu pe acest pod au crescut semnificativ.

Este imperios necesar să facem tot ceea ce ne stă în putere pentru a determina factorii de decizie să acționeze cât mai rapid, fiindcă în condițiile actuale, scoaterea din circulație a acestui pod va avea consecințe economice importante pentru zeci de mii de locuitori care tranzitează zona.

În calitate de prefect și președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, voi continua să pun în discuție toate situațiile similare podurilor de la Milișăuți și Zvoriștea și să solicit către DRDP Iași – C.N.A.I.R. – Ministerul Transporturilor adoptarea unor măsuri imediate.”, a transmis prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *