Actualitate

Încă un șofer de TIR ucrainean cu permis de conducere fals, oprit în PTF Siret

Săptămânal, uneori și mai des, polițiștii de frontieră din PTF Siret descoperă șoferi ucraineni, care conduc TIR-uri folosind permise de conducere false. Ultimul caz de acest gen a fost  înregistrat ieri.

Marți, 18 octombrie a.c., la ora 11.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, s-a prezentat  pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de ieșire din România, un cetăţean ucrainean. Bărbatul, în vârstă de 26 de ani, conducea un ansamblu rutier format din cap tractor marca MAN și remorcă, înmatriculat în Ucraina.

Cetățeanul în cauză a prezentat un permis de conducere, având însemnele autorităților ucrainene. Existând suspiciuni privind autenticitatea acestuia, s-a procedat la efectuarea unor verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat faptul că permisul de conducere nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Bărbatul a declarat că deține un alt permis de conducere, pe care l-a prezentat ulterior, însă în urma verificărilor s-a constatat că deși este unul autentic, acesta este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul pe care îl conduce.

În cauză, polițiștii de frontieră suceveni efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *