Încă un tomberon incendiat deliberat, în municipiul Suceava, joi seară. Sucevenilor nu pare să le fie pe plac colectarea selectivă a deșeurilor

Joi seară, pe la ora 21.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Suceava au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112 despre faptul că în spațiul special amenajat din fața blocului E44, sc. A de pe strada Lazăr Vicol din orașul reședință de județ, destinat colectării deșeurilor, un tomberon a luat foc.

Potrivit polițiștilor, în zona respectivă sunt amplasate mai multe tomberoane din material plastic, destinate colectării deșeurilor, spațiul fiind îngrădit. Unul dintre tomberoane, de culoare galbenă (destinat fracției uscate – plastic, hârtie, sticlă), a ars, fiind distrus în proporție de 70%. Incendiul a fost lichidat de către un echipaj din cadrul ISU Suceava, alte bunuri nefiind afectate în zona comiterii faptei. Valoarea prejudiciului urmează să fie estimată.

Din primele verificări nu rezultă faptul că incendiul a fost provocat cu intenție, iar în urma răspunsului primit de la reprezentanții ISU Suceava se va stabili cauza producerii acestuia.

În cauză sunt efectuate cercetări pentru comiterea infracţiunii de  distrugere din culpă.

Incidentul de pe strada Lazăr Vicol este ultimul din cele care s-au succedat în ultima vreme, care par a fi parte dintr-un scenariu deliberat. Într-un ritm rapid, coșurile de gunoi stradale au fost distruse, containere nou amplasate au fost deteriorate, acum incendiate. Pe de altă parte, sucevenii „de bine” lansează campanii de minimalizare a eforturilor făcute de firmele de salubrizare pentru a face ordine în activitatea specifică, unde s-au angajat să facă investiții 12 ani de acum încolo.

Dacă nu există nicio legătură între mesajele de mobilizare a sucevenilor împotriva municipalității și a firmelor DIASIL și RITMIC și numărul tot mai mare de acțiuni de vandalizare a pubelelor din Suceava, se cuvine ca cei nemulțumiți și vocali, să își exprime, pe aceleași canale publice pe care le folosesc zilnic, un punct de vedere.

Fotografii oferite de Aurel Socoliuc. Mulțumesc.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *