Încălcări pe bandă rulantă a regulilor instituite prin Ordonanța Militară nr. 1 în județ: cheflii pe terasa unui magazin, onomastică cu zeci de participanți, ”evadați” din izolare

Polițiștii și jandarmii au continuat în cursul zilei de sâmbătă, 21 martie a.c., activitățile de monitorizare și control a persoanelor aflate în autoizolare dar și acțiunile de control a unităților de alimentație publică pentru verificarea respectării prevederilor Ordonanței Militare nr. 1, a anunțat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisar șef Ionuț Epureanu.

Au fost identificate mai multe cazuri de încălcare a prevederilor ordonanței militare mai sus amintite, de la consum de băuturi alcoolice în localuri publice, la onomastici cu zeci de persoane participante, persoane care au încălcat regulile privind izolarea la domiciliu.

Astfel, la 21.03.2020, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta a efectuat controale pe raza de competență pe linia respectării prevederilor legale de către agenții economici, respectiv interzicerea servirii și consumului de băuturi  alcoolice în spațiile destinate acestui scop, ocazie cu care, pe raza comunei Pojorâta a fost identificat un magazin pe terasa căruia se aflau 3 persoane, care consumau diferite băuturi alcoolice.

Administratorul întreprinderii individuale, un bărbat de 60 de ani din comuna Iacobeni, a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr.1 din 1999 modificată și Ordonanța Militară nr. 1 din 17.03.2020, cu amendă în cuantum de 1.000 lei.

 

Sâmbătă seară, pe la ora 23.40, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta a efectuat controale pe raza de competență pe linia respectării prevederilor legale de către agenții economici, respectiv interzicerea servirii și consumului de băuturi  alcoolice în spațiile destinate acestui scop, ocazie cu care, pe raza comunei Pojorâta în incinta unui magazin aparținând unei societăți comerciale administrate de o femeie de 53 de ani din municipiul C-lung Moldovenesc, au fost identificate 20 de persoane care serbau ziua onomastică a fiicei acesteia, într-un spațiu închis din imobil.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr.1 din 1999 modificată și Ordonanța Militară nr.1 din 17.03.2020, cu amendă în cuantum de 1.000 lei, ocazie cu care, evenimentul fiind stopat.

 

Ieri pe la ora 13.30, un polițist din cadrul Secția 11 Polițe Rurală Pojorâta a identificat într-o stație de alimentare cu carburant din comuna Pojorâta, un bărbat de 27 de ani din comuna Fundu Moldovei, care a pătruns în zona caselor de marcat și a solicitat o cafea, deși trebuia să se afle în izolare la domiciliu.

Bărbatul a adoptat un comportament necooperant, motiv pentru care, a fost încătușat și condus la sediul poliției, unde, a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea O.U.G. nr.1 din 1999 modificată și Ordonanța Militară nr.1 din 17.03.2020.

 

Tot ieri, polițiștii orașului Vicovu de Sus au procedat la sancționarea contravențională cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea O.U.G. nr.1 din 1999 modificată și Ordonanța Militară nr.1 din 17.03.2020, a unui bărbat de 33 de ani din comuna Șcheia, care a ales să respecte autoizolarea la domiciliul concubinei sale  din comuna Ulma și care, la data de 20.03.2020, ora 18.10 nu a fost identificat de polițiști la domiciliul ales.

 

 

Please follow and like us:

One thought on “Încălcări pe bandă rulantă a regulilor instituite prin Ordonanța Militară nr. 1 în județ: cheflii pe terasa unui magazin, onomastică cu zeci de participanți, ”evadați” din izolare

  • 22 martie 2020 la 12:34
    Legătură permanentă

    La țară în toate satele sunt cramele deschise!!! La Plesesti comuna Vulturesti la barul lui Marcel se bea la greu!!!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *