Încătușat după ce s-a luat la harță cu polițiștii plecați în urmărirea lui pentru 2 metri cubi de lemn de foc

Joi după amiază, pe la ora 15.30, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta a oprit pentru control pe DC 88 Hârne, din comuna Pojorâta, o autoutilitară condusă de un localnic de 32 de ani, care transporta material lemnos, fără documente legale.
În timpul controlului, la fața locului a sosit fratele conducătorului auto, un bărbat de 44 de ani, din aceeași localitate, care s-a urcat la volanul autoutilitarei și a plecat spre comuna Sadova, fiind urmărit și blocat de autospeciala poliției, după circa 4 kilometri.
Ulterior, bărbatul de 44 de ani a devenit recalcitrant, motiv pentru care a fost încătușat de polițiști și condus la sediul poliției, unde a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.61/1991 republicată și a O.U.G. nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice cu modificările ulterioare, iar ca măsură complementară, i s-a reținut permisul de conducere.
Întrucât, bărbatul de 32 de ani nu deținea documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 2,16 m.c. lemn de foc de esență fag.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 600 lei, a fost confiscat și predat în custodie personalului silvic.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.