Incendiatorul tarabelor din bazarul Rădăuţi, prins şi băgat în arest. Tânărul de 18 ani mai este cercetat pentru spargeri de locuinţe şi furt

Ieri, 04.07.2019, au fost continuate cercetările privind incendiile produse la câteva tarabe situate în Bazarul din municipiul Rădăuți, ocazie cu care, în urma măsurilor întreprinse a fost identificat autorul faptei în persoana lui B.N.A., un tânăr de 18 ani, din localitate. În sarcina acestuia au mai fost reținute săvârșirea a două infracțiuni de „furt calificat”, o infracțiune de „tentativă la furt calificat” și o „distrugere”, toate comise în municipiul Rădăuți, în perioada mai – iulie 2019.

Faţă de suspect s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale privind săvârșirea infracţiunilor de:

  1. „furt calificat”, constând în aceea că: în data de 23.05.2019, ora 22:15, în timpul nopţii a pătruns prin efracţie într-o locuinţă situată în mun. Rădăuţi, fiind surprins la locul comiterii faptei de către proprietar, acesta a fugit, reuşind să sustragă o bormaşină marca Makita în valoare de 300 lei şi suma de 220 lei;
  2. „tentativă la furt calificat”, constând în aceea că: în data de 30/31.05.2019, ora 00:08, în timpul nopţii, a pătruns prin efracţie în incinta sălii de jocuri de noroc „Fortuna”, situată în municipiul Rădăuţi, de unde a încercat să sustragă bunuri, acţiune întreruptă ca urmare a declanşării sistemului de alarmare al societăţii;
  3. „furt calificat”, constând în aceea că: în noaptea de 28/29.06.2019, prin efracţie, a pătruns în incinta punctului de lucru al SC Mumuk Brc SRL, situat în mun. Rădăuţi, de unde a sustras suma de 38 lei;
  4. „distrugere”, constând în aceea că: în seara de 02.07.2019, a distrus uşa tip rulou a unui chioşc situat în bazarul „Farmarom” din mun. Rădăuţi, în valoare de 500 euro.
  5. „distrugere”, constând în aceea că: în data de 02.06.2019, ora 19:20, prin folosirea intenţionată a sursei de aprindere, a incendiat o taraba comercială în bazarul „Farmarom” din municipiul Rădăuţi, în incendiu fiind distruse şi degradate bunuri în valoare aproximativă de 1.000 lei.
  6. „distrugere”, constând în aceea că: în data de 26.06.2019, ora 23:22, prin folosirea intenţionată a sursei de aprindere, a incendiat o altă taraba comercială situată în bazarul „Farmarom” din municipiul Rădăuţi, în incendiu fiind distruse şi degradate bunuri în valoare aproximativă de 100 lei în dauna persoanei vătămate.
  7. „distrugere”, constând în aceea că: în data de 01.07.2019, ora 20.20, prin folosirea intenţionată a sursei de aprindere, a incendiat o tarabă comercială situată în bazarul „Farmarom” din municipiul Rădăuţi. Ca urmare a extinderii incendiului şi la tarabele comerciale învecinate, au fost distruse şi degradate bunuri cu o valoare estimată de 5.000 Euro în dauna persoanelor vătămate.

Poliţiştii judiciari au dispus măsura reținerii suspectului B.N.A. pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava, urmând ca în acest interval să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și luarea unei măsuri preventive față de acesta.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *