Warning: getimagesize(/home/suceavps/public_html/wp-content/uploads/2021/05/incend-rotunda-4.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/suceavps/public_html/wp-content/plugins/wonderm00ns-simple-facebook-open-graph-tags/public/class-webdados-fb-open-graph-public.php on line 1142

Incendii la case din Siret, Corocăiești – Verești și Rotunda – Liteni, pronite de la soba neizolată corespunzător, un conduct electric deteriorat și de la un coș de fum (Foto ISU, incendiu Rotunda)

Pompierii militari suceveni au intervenit în cursul zilei de ieri pentru stingerea a trei incendii, la locuințe din Siret, Corocăiești – Verești și Rotunda – Liteni.

Pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Siret au intervenit sâmbătă pe la ora 12.00  cu două autospeciale de stingere, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din orașul Siret.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau în interiorul grupului sanitar, cu pericol de propagare la întreaga clădire și la construcțiile anexe din vecinătate.

Incendiul a fost lichidat la ora 13:17.

Au ars materialele combustibile din interiorul grupului sanitar și obiecte de mobilier. S-au degradat pereții din lambriu pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați, obiecte sanitare, elemente de tâmplărie din PVC, coli de învelitoare din tablă de pe acoperiș și alte bunuri.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost  efectul termic generat de o sobă fără acumulare de căldură, neizolată corespunzător față de materialele combustibile.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul clădirii de locuit și construcțiile anexe, cu bunurile aferente.

 

Militarii Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Verești, au intervenit tot ieri, pe la 15.45 cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Corocăiești.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la acoperișul unei anexe corp comun, compusă din bucătărie de vară și șură, cu pericol de propagare la întreaga construcție și la restul clădirilor din gospodărie.

Pe timpul intervenției, echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical pentru trei femei (de 51, 64 și 68 de ani) și pentru un bărbat (de 70 de ani), care au suferit atacuri de panică. Toți cei patru și-au revenit și nu a fost necesar transportul lor la o unitate spitalicească.

Au ars acoperișul anexei pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, furaje și bunuri materiale depozitate în pod.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost  efectul termic al curentului electric, generat de un cablu (electric) defect.

Incendiul a fost lichidat la ora 17:10, iar pompierii au salvat restul construcției și clădirile învecinate (casa de locuit și alte anexe gospodărești).

 

Pompierii militari de la Punctul de Lucru Dolhasca, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Liteni, au intervenit  aseară pe la ora 22.30 cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, în satul Rotunda, orașul Liteni.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la acoperișul casei de locuit, cu pericol de propagare la întreaga locuință, la anexele gospodărești și la o proprietate învecinată. Incendiul a fost lichidat la ora 23:20.

A ars acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați, și s-au degradat tavanul și pereții portanți.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic, generat de coșul de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei de locuit, anexele gospodărești și clădirile proprietății învecinate.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *