Incendii la gospodării din Preutești și Solca. La Preutești au ars printre altele doi porci, la Solca 6 metri cubi de lemn, dar și o tonă de fân

Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Preutești, au intervenit ieri după amiază cu trei autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Preutești.

La sosirea echipajelor, ardea un adăpost de animale, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie.

Incendiul a fost lichidat la ora 15:40.

Au ars anexa gospodărească pe aproximativ 50 de metri pătrați, circa două tone de grâu, doi metri cubi lemn de foc, trei metri cubi de cherestea și alte bunuri depozitate în interiorul construcției. În incendiu au pierit doi porci.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un foc deschis în spații deschise, pentru igienizare, lăsat nesupravegheat.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat restul gospodăriei, cu bunurile aferente.

 

Pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Solca, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Arbore, au intervenit aseară pe la ora 22.00 cu patru autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Solca.

La sosirea echipajelor, ardeau anexele gospodărești, cu pericol de propagare la casa de locuit, dar și la o gospodărie învecinată.

Incendiul a fost lichidat la ora 0:24.

Au ars depozitul de furaje și adăpostul de animale pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, precum și acoperișul unei magazii de lemne pe aproximativ 30 de metri pătrați. Au mai ars circa o tonă de fân, șase metri cubi lemn de foc, 500 de kilograme de porumb boabe și altele.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa de locuit și locuința învecinată, circa cinci metri cubi de cherestea și altele.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.