Incendiu de pădure la Pojorâta, de la o țigară aprinsă aruncată aiurea. 100 de pompieri, lucrători silvici și voluntari au luptat cu focul o zi întreagă

Dispeceratul pompierilor militari suceveni a fost anunțat, sâmbătă dimineață, despre izbucnirea unui incendiu pe raza Ocolului Silvic Pojorâta.

În zona numită Valea Șurii, ardeau, pe o suprafață de aproximativ 20 de ari, litieră, doborâturi și resturi lemnoase, cu pericol de propagare la fondul forestier.

Aproximativ o sută de persoane, pompieri militari de la Detașamentele Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți și Vatra Dornei, lucrători ai Ocoalelor Silvice Pojorâta, Vama și Breaza, lucrători de la SVSU  Pojorâta, jandarmi montani, polițiști, salvamontiști și voluntari, au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Deși suprafața afectată nu este una mare, intervenția a fost deosebit de grea și a solicitat la maxim forțele participante, din cauza lipsei apei în zonă, a terenului accidentat și a vântului puternic, dar mai ales din cauza faptului că incendiul se manifesta în profunzime, în litieră, la o adâncime de aproximativ 30 de centimetri.

S-a intervenit încontinuu pe tot parcursul zilei de sâmbătă, incendiul fiind localizat, iar pe timpul nopții au rămas în zonă 5 pompieri militari și 2 lucrători silvici.

În această dimineață, forțele au fost suplimentate și se lucrează până la lichidarea în totalitate a focarelor nestinse.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de un rest de țigară aruncată nestinsă.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.