Incendiu de proporţii la o hală de prelucrare a lemnului din Frătăuţii Noi

Incendiu de proporţii la un depozit de cherestea din satul Vuliva, comuna Frătăuţii Noi a izbucnit în această dimineaţă, în jurul orei 11:08.

Militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi și Bilca, au intervenit cu 7 autospeciale pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în comuna Frătăuții Noi. La sosirea echipajelor, ardea o hală de prelucrare brută a lemnului, cu pericol de propagare la un depozit de cherestea și la casa de locuit a proprietarului.

Incendiul a fost lichidat la ora 12:25. Au ars: hala construită din lemn, cu învelitoare din tablă, pe aproximativ 50 mp, circa 4 metri cubi de cherestea, un aparat de ascuțit pânze metalice și un tablou electric. S-au degradat două motoare electrice, 5 metri cubi de cherestea și instalația electrică. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza scânteilor mecanice provenite de la aparatul de ascuțit pânze, ce au aprins materialele combustibile (rumeguș, resturi lemnoase) aflate în apropiere. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat depozitul de cherestea și locuința proprietarului, cu bunurile aferente,
transmite purtătorul de cuvânt al ISU „Bucovina Suceava”, slt. Alin Găleată.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *