Incendiu de vegetație în cartierul Burdujeni, pornit de la un depozit de gunoi neautorizat de pe un teren al Primăriei Suceava

Ieri, înainte de ora 13.00,  Secția de Poliție Burdujeni a fost sesizată despre faptul că, în zona Castelului de Apă, din cartierul Burdujeni, municipiul Suceava, a izbucnit un incendiu de vegetație.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că în jurul orei 12:50, un cetățean a observat că pe o stradă lăturalnică ce face legătura dintre Castelul de Apă și strada Căpitan Grigore Andrei, în zona denumită generic ,,Dealul Vii”, pe un teren viran, unde se află o zonă de depozitare a gunoiului neautorizată, a izbucnit un incendiu.

La fața locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul ISU Suceava, care au lichidat incendiul, stabilind totodată ca sursă probabilă de aprindere ,,flacără deschisă”. În urma incendiului au ars aproximativ 20 de metri pătrați combustibil fosili (deșeuri provenite din construcții) din groapa de gunoi neautorizată și o suprafață de 300 m pătrați de vegetație uscată.

Din primele verificări s-a stabilit că terenul în cauză ar aparține Primăriei Suceava.

A fost identificat și audiat martorul ocular care locuiește în apropierea terenului în cauză, care a precizat că în jurul orei 11:30, a observat că pe terenul unde se aflau resturile de gunoi provenite din construcții a izbucnit un incendiu. Acesta a menționat că nu văzut vreo persoană anume care să aprindă focul respectiv și că acesta nu s-a propagat spre locuințele din zonă.

Valoarea prejudiciului nu a putut fi stabilită.

În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „distrugere din culpă”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *