Incendiu de vegetație pe o suprafață de 3 hectare la granița dintre Vicovu de Jos și Voitinel

La numai trei zile de la incendiul în care au ars aproximativ 70.000 m2 vegetație uscată de pe terenul proprietatea Primăriei comunei Voitinel, din care 20.000 m2 fiind plantație de salcâm, un alt incendiu a mistuit vegetația de pe o suprafață de 3 hectare aflată la limita comunelor Voitinel cu Vicovu de Jos.

Astfel, ieri, 7 martie a.c., în jurul orei 12.40, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au fost sesizați cu privire la faptul că la limita comunelor Voitinel și Vicovu de Jos s-a aprins vegetația.

S-a constatat faptul că pe raza comunei Vicovu de Jos, în zona islazului din apropierea cătunului de rromi din comuna Voitinel, era un incendiu de vegetație ierboasă uscată, pe o suprafață de aproximativ 3 hectare.

La fața locului au intervenit pentru stingerea incendiului o autospecială de pompieri voluntari din cadrul Primăriei comunei Voitinel și o autospecială de pompieri din cadrul Gărzii Vicovu de Sus.

Din primele verificări s-a stabilit faptul că incendiul s-a datorat „focului deschis în spații deschise”. Nu s-au înregistrat pagube materiale sau victime.

Urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „distrugere din culpă”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *