INCENDIU ÎN SATUL VULIVA, FOCUL A CUPRINS TREI CASE, ANEXE ŞI A ARS MAI MULTE BUNURI

Ieri, 19.08.2018, la ora 14:02, militarii Detaşamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale localităților Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi, Gălănești și Bilca, au intervenit cu 8 autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în satul Vuliva, comuna Frătăuții Noi.
La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperișul unei case de locuit și al unei anexe, corp comun, precum și la acoperișul unei locuințe învecinate, cu pericol de propagare la cele două gospodării și la o proprietate din apropiere.
La prima gospodărie, au ars acoperișul corpului comun pe aproximativ 140 mp, bunuri din podul locuinței și din anexă și altele. S-au degradat elemente de tâmplărie, aproximativ 20 mp din acoperișul unei anexe și un autoturism.
La cea de-a doua gospodărie, a ars parțial acoperișul casei, pe aproximativ 60 mp, și s-a degradat tavanul camerelor, pe aceeași suprafață.
Flăcările au afectat și aproximativ 2 mp din acoperișul locuinței dintr-o a treia proprietate.
Pe timpul intervenției pompierilor, o femeie, în vârstă de 54 de ani, a suferit un atac de panică. Aceasta a fost preluată de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean, care i-a acordat primele îngrijiri medicale, după care a transportat-o la spital pentru investigații suplimentare.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect.
Incendiul a fost lichidat la ora 16:55, iar pompierii au salvat cele trei case de locuit și anexele gospodărești, cu bunurile aferente, transmite purtătorul de cuvânt – Slt. Alin GĂLEATĂ.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *