Incendiu într-un apartament nelocuit dintr-un bloc din Vatra Dornei, din cauza unui coș de fum comun, necurățat

Militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit astă noapte, înainte de ora 24.00, cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un apartament, într-un bloc de locuințe din municipiul Vatra Dornei.

La sosirea echipajelor, ardea funinginea din coșul de fum comun al imobilului. Printr-o ușiță de vizitare, din material plastic, jarul a pătruns în bucătăria apartamentului respectiv, unde ardeau mocnit materiale combustibile, cu degajări mari de fum. Apartamentul nu era locuit și, din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești. Pe de altă parte, incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere, ceea ce a dus la afectarea întregii locuințe.

Au ars aparate de uz casnic, electrocasnice, mobilier și alte bunuri din interiorul bucătăriei. S-au degradat bunurile din restul apartamentului (mobilier, îmbrăcăminte, electrocasnice, covoare și altele) și pereții interiori.

Focul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului provenit din coșul de fum necurățat. Incendiul a fost lichidat la ora 0:45, iar pompierii au salvat restul apartamentelor din bloc.

 

Precizare:

 

”Odată cu informațiile despre incendiu, recomandăm proprietarilor din blocurile de locuințe cu coșuri de evacuare a fumului comune, să nu monteze la acestea ușițe de vizitare din material plastic, care sunt destinate doar pentru accesul la instalații sau pentru canalele de aerisire. O ușiță metalică ar fi dus la evitarea acestui eveniment, care, pe lângă distrugerea apartamentului, putea provoca și pierderi de vieți omenești”, se arată în comunicatul de presă semnat de purtătorul de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, slt. Alin Găleată.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *