Mopan Suceava
Actualitate

Incendiu izbucnit, astă noapte, la o gospodărie din localitatea Frasin. O femeie de 39 de ani transportată la spital (foto ISU Suceava)

Militarii Gărzii de Intervenție Gura Humorului și ai Detașamentului de pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciilor voluntare pentru situații de urgență Stulpicani și Cornu Luncii, au intervenit cu șase autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, izbucnit la o gospodărie din localitatea Frasin.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat acoperișul și mansarda casei de locuit, precum și acoperișul construcțiilor anexe, corp comun, formate din camera centralei, magazie lemne și garaj, existând pericolul de propagare a focului la întreaga gospodărie și la proprietățile aflate în imediata apropiere.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical unei femei, în vârstă de 39 de ani, care a suferit un atac de panică. Ulterior, femeia a fost transportată pentru investigații suplimentare la Centrul de Primiri Urgențe Gura Humorului.

Au ars acoperișul și mansarda locuinței pe aproximativ 150 de metri pătrați și acoperișul anexelor pe 50 de metri pătrați. Au mai ars și s-au degradat elemente de construcție (pereți, tavane și pardoseli) de la nivelul etajului și parterului casei, obiecte de mobilier, aparate electrocasnice și materiale textile. S-au mai degradat centrala termică pe combustibil solid și alte bunuri materiale. Dezvoltarea și propagarea focului au fost favorizate de construcțiile majoritare din lemn.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor (electric) defect.

Forțele de intervenție au salvat restul clădirii de locuit, precum și gospodăriile învecinate, cu bunurile aferente.

La ora transmiterii informațiilor (9:00), pompierii încă lucrează pentru lichidarea ultimelor focare și îndepărtarea efectelor negative ale incendiului, transmite purtătorul de cuvânt al ISU „Bucovina” Suceava, Mr. Alin GĂLEATĂ.

*   *   *

RECOMANDĂRI ISU:Rugăm cetățenii să trateze recomandările pompierilor profesioniști cu maximă seriozitate, pentru a se proteja şi pentru a transforma propria locuinţă în cel mai sigur şi confortabil loc, atât pentru ei, cât şi pentru întreaga familie.

            La exploatarea instalațiilor electrice:

         – se vor utiliza întrerupătoare, prize sau cabluri electrice fără defecţiuni sau improvizaţii;

         – se vor utiliza numai siguranţe omologate în tablourile electrice;

– evitaţi suprasolicitarea instalaţiilor electrice;

– verificați periodic instalația electrică, numai cu personal autorizat.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *