Evenimente

Incendiu, izbucnit în plină noapte, la un gater din Valea Moldovei

Un incendiu pornit de la un cablu electric neizolat a izbucnit în această dimineață, în jurul orei 3:00, la un gater din Valea Moldovei.

Pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului au intervenit, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la societatea comercială de prelucrare a lemnului.

La sosirea echipajelor, ardea acoperișul halei banzicului, construit din lemn, cu învelitoare din tablă, cu pericol de propagare la întreaga construcție și la bunurile din interior.

Incendiul a fost lichidat la ora 4:00. Au ars: acoperișul halei pe o suprafață de 100 mp, elementele combustibile de la un utilaj tip volă (cauciucuri, instalație electrică și altele) și circa 3 metri cubi de cherestea. S-au degradat pereții halei pe aproximativ 150 mp și mai multe utilaje de prelucrare a lemnului din interior.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul halei, mai multe utilaje specifice și circa 30 metri cubi de cherestea.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *