Incendiu la biserica Adormirea Maicii Domnului din Bilca. Au ars 20 de metri cubi de lemn de foc, cel mai probabil de la jar sau scântei

Ieri noapte, pe la ora 01.05, polițiștii Secției 4 Poliție Gălănești au fost sesizați prin 112 cu privire la izbucnirea unui incendiu la biserica aparținând Parohiei Adormirea Maicii Domnului din comuna Bilca. S-a intervenit  cu patru autospeciale de intervenție: pompierii din cadrul I.S.U. ,,Bucovina” Suceava, Garda Vicovu de Sus cu 3 autospeciale de intervenție și pompierii civili din cadrul  Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bilca cu o autospecială, care au localizat și stins incendiul.

Cauza incendiului stabilită de pompieri din cadrul I.S.U. Suceava a fost „jar sau scântei, sigurul material care s-a aprins fiind materialul lemnos uscat”.

În urma incendiului a ars parțial depozitul de lemne pe o suprafață de aproximativ 60 m2 cu pericol de propagare la centrala termică ce se afla în imediata apropiere a magaziei. Bunuri salvate au fost centrala termică aflată în imediata apropiere și biserica situată la aproximativ 15 m.

Valoarea pagubelor produse în urma incendiului este de aproximativ 5.000 lei, reprezentând contravaloarea a aproximativ 20 mde material lemnos uscat, ce a ars.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *