Incendiu la lăcașul de cult adventist ”Casa de rugăciune a tuturor popoarelor din Breaza, pornit de la un scurtcircuit electric

Militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Breaza și Moldova-Sulița, au intervenit noaptea trecută, după ora 23.00 cu patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la anexele lăcașului de cult denumit ”Casa de rugăciune a tuturor popoarelor, aparținând bisericii adventiste,  din satul Breaza de Sus, comuna Breaza.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă și exista  pericol de propagare la construcția bisericii.

Incendiul a fost lichidat la ora 3:45.

Au ars:o magazie pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, o anexă (destinație bucătărie și sală de mese) și camera centralei termice pe aproximativ 200 de metri pătrați. Au mai ars circa 14 tone de cărbune tip cocs și s-au degradat obiecte de mobilier, electrocasnice, elemente de tâmplărie și alte bunuri.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect sau deteriorat.

În urma incendiului nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale, în valoare de circa 100.000 de lei, conform declarației administratorului, care anterior a purtat o discuție telefonică cu proprietarul lăcașului,  care se află în Spania.

Clădirea  nu era asigurată împotriva distrugerilor și calamităților.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *