Incendiu la magazinul Profi din Vicovu de Jos. Bănuiți doi minori care au cumpărat o brichetă din magazin și care au poposit în locul unde a izbucnit incendiul

Ieri după amiază, 17 ianuarie 2021, la ora 16.50, lucrătorii patrulei de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au fost sesizați telefonic de către pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Vicovu de Sus, cu privire la faptul că în spatele magazinului Profi din Vicovu de Jos a izbucnit un incendiu.

Incendiul a fost stins de către echipajul de pompieri care a intervenit la fața locului, la scurt timp, fără a se putea extinde.

Incendiul a avut loc în spațiul de depozitare din exteriorul magazinului Profi – Vicovu de Jos, pe o suprafață de aproximativ 12 metri pătrați, flăcările cuprinzând izolația peretelui din polistiren, din spatele magazinului pe o suprafață de aproximativ 20 metri pătrați, două lăzi frigorifice, două frigidere mici, mai multe alimente expirate, fără valoare, depozitate în lăzi din material lemnos.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că nu exista nici o sursă de curent electric în spatele magazinului, astfel, echipajul de pompieri care a intervenit la fața locului  a stabilit cauza incendiului ca fiind ,,flacără”, iar mijlocul care putea produce aprinderea ca fiind : ,,foc în aer liber, brichetă”.

În urma verificărilor preliminare efectuate s-a constat faptul că incendiul a izbucnit aproximativ la ora 16:00.

Societatea cu punctul de lucru pe raza comunei Vicovu de Jos are asigurare la incendii.

Din verificările efectuate la fața locului s-a constatat faptul că în jurul orei 15.00, doi minori au cumpărat o brichetă de la casieria magazinului, iar mai apoi au fost văzuți plecând în spatele societății, în locul în care incendiul a izbucnit, fapt confirmat și de vânzătoare. În interiorul magazinului, cât și în exterior au fost identificate mai multe camere de supraveghere, care însă nu au raza în zona de izbucnire a incendiului, respectiv în spatele unității comerciale.

În urma incendiului nu au rezultat victime omenești, fiind provocate pagube materiale, estimate de către reprezentatul societății ca fiind minore.

În cauză lucrătorii de poliție s-au sesizat din oficiu întocmind dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,distrugere”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *