Mopan Suceava
Evenimente

Incendiu la o gospodărie din satul Arghira, comuna Preutești (foto ISU Suceava)

Pompierii militari ai Detașamentului Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului voluntar pentru situații de urgență Preutești, au intervenit cu trei autospeciale de stingere și cu o ambulanță SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit, ieri dimineață, la o gospodărie din satul Arghira, comuna Preutești.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat acoperișul unei construcții corp comun, compusă din casă de locuit și o magazie, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie, dar și la o locuință învecinată.

Incendiul a fost lichidat la ora 9:25.

A ars acoperișul construcției corp comun, pe o suprafață de aproximativ 70 de metri pătrați, și s-au degradat pereții portanți.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul gospodăriei (anexe și o a doua casă de locuit), dar și locuința învecinată, aflată în imediata apropiere, cu bunurile aferente.

Pompierii atenționează:

Măsuri de apărare împotriva incendiilor, la exploatarea instalaţiilor electrice:

* Nu vor fi utilizate instalaţii electrice defecte, montate direct pe materiale combustibile, cu improvizaţii, cu legături electrice neacoperite de material electroizolant etc.;

* Reparaţiile la instalaţiile electrice vor fi executate doar cu personal autorizat;

* Nu vor fi suprasolicitate circuitele electrice prin racordarea unor consumatori electrici care depăşesc puterea nominală a circuitelor;

* Se interzice introducerea conductoarelor electrice, fără ştecher, direct în prize şi folosirea în tablourile electrice a siguranţelor improvizate, având fuzibilul înlocuit cu liţă sau sârmă.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other