Incendiu la Straja. Pe când proprietăreasa dormea, 60 de păsări ardeau într-o anexă iar un vecin venit să stingă focul a fost mușcat de câine. Focul a plecat de la un cablu electric defect

Un eveniment nefericit s-a petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă în comuna Straja. O gospodărie a luat foc iar proprietara, care dormea dusă, a fost trezită de vecinii vigilenți. Polițiștii au ajuns repede la fața locului, la fel și pompierii.

Dintre toți cei care se străduiau să diminueze efectele dezastrului, câinele proprietăresei a avut opinie separată, atacându-l și mușcându-l zdravăn chiar pe vecinul care era cel mai doritor să intervină.

Astfel, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 00.25, patrula din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, fiind pe raza comunei Straja a observat că anexa unui imobil ce aparține unei femei de 62 ani, localnică, ardea.

Femeia locuiește singură iar în noaptea respectivă aceasta se afla la domiciliu, când a fost trezită de către organele de poliție și de către mai mulți vecini, care au apelat la 112 solicitând intervenția pompierilor pentru că îi luase foc gospodăria.

La fața locului au sosit două autospeciale din cadrul ISU – Garda de Intervenţie Vicovu de Sus, o autospecială SMURD și două autospeciale de pompieri voluntari aparținând primăriilor comunelor Brodina și Straja, care au participat la lichidarea incendiului.

În timpul operațiunilor de stingere a incendiului, unul dintre vecini, în vârstă de 29 ani,  care a intervenit pentru salvarea bunurilor, a fost mușcat de către câinele proprietăresei. Tânărul a fost transportat la Spitalul municipal Rădăuți pentru acordare de îngrijiri medicale, fiind diagnosticat cu leziuni la nivelul mâinii drepte, respectiv la degetele inelar și mijlociu fără a fi necesară internarea sa.

În urma intervenţiei cadrelor ISU –Garda de Intervenţie Vicovu de Sus, incendiul a fost localizat şi stins.

Pompierii sosiţi la faţa locului au stabilit drept cauză a incendiului ,,efectul termic al curentului electric”.

Valoarea bunurilor distruse în urma incendiului se ridică la suma de 10.000 lei, reprezentând anexa în suprafață de circa 70 m2 și bunurile din interior.

Imobilul persoanei vătămate nu avea asigurare pentru casă și bunuri.

Din declarația persoanei vătămate rezultă faptul că nu sunt suspiciuni cu privire la cauza producerii incendiului și nu au existat victime omeneşti.

În urma incendiului au ars în anexă 60 de păsări și au fost distruse prin incendiere mai multe bunuri.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *