Mopan Suceava
Actualitate

Incendiu la un gater din Bilca, pornit de la o instalație electrică improvizată

Luni dimineață, pe la ora 07:43, lucrătorii de poliție din cadrul Sectiei 4 Poliție Gălănești au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că a izbucnit un incendiu la o fabrică de cherestea din comuna Bilca.

La gaterul aparținând  firmei TEORA SRL din Bilca ardea generalizat magazia construită din lemn, cu acoperiș din lemn și învelitoare din azbociment pe o suprafață de aproximativ 150 mp cu pericol de propagare la halele aflate în apropiere.

Pentru stingerea focului au intervenit pompierii cu 6 autospeciale de intervenție: 3 autospeciale din cadrul Detașamentului de pompieri Vicovu de Sus și Siret, o autospecială a serviciilor de pompieri civili Bilca, o autospecială a serviciilor de pompieri civili Frătăuții Noi și o autospecială a serviciilor de pompieri civili Gălănești, care au localizat și stins incendiul.

Cauza incendiului a fost efectul termic al curentului eletric prin contacte electrice improvizate.

A ars magazia construită din lemn cu acoperiș din lemn și învelitoare din azbociment pe aproximativ 150 mp, două mașini pentru ascuțit, un compresor, un  aparat de sudură și alte scule folosite la fluxul tehnologic, a căror valoare urmează a fi stabilită.

Au fost salvate  halele de debitare. Nu au existat victime.

S-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „distrugere din culpă”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *