Incendiu pe strada Alexandru Voievitca din Ițcani, provocat de o scurgere de gaz de la butelie aprins de o scânteie electrică de la frigider

Ieri după amiază, înainte de ora 15.00, Secția de Poliție Burdujeni a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că pe strada Alexandru Voievitca, a izbucnit un incendiu la o locuinţă.

În urma cercetărilor s-a stabilit că imobilul situat pe strada Alexandru Voievitca, la numărul 13, cu un singur nivel, cuprinde trei locuinţe, aparţinând unei femei de 43 ani, unui bărbat de 71 ani şi unei alte femei, având intrări separate, dintre care doar cea dintâi locuiește permanent în locuinţa sa.

În jurul orei 14.50, femeia de 43 de ani, în timp ce se afla în afara locuinţei, a auzit o bubuitură, după care locuinţa a fost cuprinsă de un fum puternic, dându-și seama că s-a produs un incendiu.

La fața locului s-au deplasat un echipaj din cadrul ISU Bucovina, care au constatat faptul că în interior nu se afla nici o persoană. Incendiul a fost lichidat de către echipajul de pompieri, aceștia stabilind cauza probabilă ca fiind scăpări de gaz de la butelia din bucătărie și aprinderea acestora în urma unui arc sau scânteie electrică de la frigider.

După lichidarea incendiului s-au constatat următoarele pagube: la locuinţa femeii de 43 de ani au fost afectate toate camerele, podul locuinţei, geamurile şi acoperişul au fost de asemenea afectate de incendiu, precum şi bunurile din interior, mobilier, electrocasnice şi articole vestimentare. Celelalte două locuințe au fost afectate de fumul degajat, precum şi de scurgerile de apă produse în urma stingerii incendiului.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „distrugere din culpă”, valoarea prejudiciului nu a fost stabilită până în prezent.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *