Mopan Suceava
Actualitate

Incendiu puternic la un gater din Frasin, de la jarul căzut dintr-o sobă

Pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului și ai Detașamentului Câmpulung Moldovenesc au intervenit aseară, după ora 20.00, cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, izbucnit la un operator economic cu profil de prelucrare a lemnului, de pe raza orașului Frasin.

La sosirea echipajelor, ardea o hală de debitare material lemnos (banzic), construită din lemn și cu învelitoare din tablă, cu pericol de propagare la o altă hală (atelier) și la stivele de bușteni și de material finit, depozitate în apropiere.

Incendiul a fost lichidat la ora 21:30.

Au ars hala banzic pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați și circa doi metri cubi de material lemnos (produs finit). S-au degradat utilaje specifice procesului de debitare, un motostivuitor și circa opt metri cubi de bușteni.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului căzut din sistemul de încălzire, respectiv, o sobă metalică fără acumulare de căldură.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat hala atelier, cu bunurile aferente, precum și stivele de bușteni și de material finit, depozitate în apropiere.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *