Mopan Suceava
Actualitate

Incendiul de la blocul din Rădăuți: 11 ore de luptă cu focul și efectele lui, 40 de pompierii militari și 20 de lucrători ai SVSU/SPSU, 12 autospeciale de stingere, trei autospeciale de lucru la înălțime, ambulanță SMURD

Aproape 11 ore a durat lupta cu focul, „vânătoarea de scântei” – așa cum numesc pompierii depistarea focarelor care pot reizbucni și degajarea zonei înainte și după lichidarea incendiului, la intervenția de la blocul cuprins de flăcări, ieri, 21 aprilie 2024, la Rădăuți.

Reprezentanții ISU „Bucovina” Suceava transmit că, intervenția a fost asigurată de pompierii militari de la subunitățile din Rădăuți, Suceava, Câmpulung Moldovenesc și Solca, precum și cu sprijinul lucrătorilor de la Serviciile voluntare pentru situații de urgență (SVSU) din Frătăuții Vechi, Horodnic de Sus, Volovăț și Gălănești, și de la Serviciul privat pentru situații de urgență (SPSU) al Aerodromului Frătăuți.

40 de pompierii militari și 20 de lucrători ai SVSU/SPSU, au acționat cu 12 autospeciale de stingere, trei autospeciale de lucru la înălțime și o ambulanță SMURD.

Salvatorii au evacuat din cele două scări de bloc trei persoane, iar alte 27 de persoane s-au autoevacuat.

A ars acoperișul blocului, construit pe astereală din lemn, cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 400 de metri pătrați. Au mai ars două spații de depozitare, de la etajele IV ale celor două scări de bloc, cu bunurile aflate în interiorul acestora, dar și în podul acoperișului. Temperaturile ridicate au degradat și fațada unui bloc învecinat.

În urma incendiului, au fost afectate parțial apartamentele de la ultimul etaj. De asemenea, s-au degradat și apartamentele de la etajele inferioare și spațiile comerciale de la parterul blocului, ca urmare a infiltrațiilor rezultate în urma refulării agentului de stingere.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime și nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale, nici din rândul civililor, și nici din cel al forțelor de intervenție.

Au fost salvate restul apartamentelor și clădirile învecinate, iar misiunea pompierilor militari a continuat cu îndepărtarea învelitorii din tablă de pe acoperiș și cu înlăturarea celorlalte efecte negative rezultate în urma incendiului.

În jurul orei 21:45, misiunea pompierilor militari la incendiul din municipiul Rădăuți a fost finalizată.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *