Incendiul de la Cajvana din noaptea de 12 ianuarie a fost provocat chiar de proprietarul gospodăriei, un bărbat cu probleme psihice

La 12.01.2021, ora 03.30, prin  112, o femeie de 51 din oraşul Cajvana, sat Codru, , a sesizat cu privire la faptul că soțul ei a provocat un incendiu la șura locuinței.

Din cercetări s-a stabilit că în jurul orei 03:30, femeia,  aflându-se singură la domiciliu a simțit fum în locuință fapt pentru care, când a ieșit afară a constatat că a izbucnit un incendiu la acoperișul șurii.

La fața locului s-au deplasat echipaje de pompieri din cadrul G.I. Solca, SVSU Arbore, SVSU Cajvana și SVSU Todirești, care după ce au lichidat incendiul, au constatat faptul că acesta ar fi fost produs prin folosirea intenționată a unei surse de aprindere pentru a genera un incendiu de către o persoană.

Din discuțiile purtate cu femeia care a anunțat incendiul la 112, a a reieșit faptul că aceasta se află într-o stare conflictuală veche cu soțul ei, care este cunoscut  ca având tulburări de comportament, fiind internat de mai multe ori la Spitalul de Psihiatrie Rădăuți, iar din aceasta cauză îl bănuiește pe acesta că ar fi provocat incendiul.

În urma investigațiilor efectuate și a informațiilor obținute, bărbatul bănuit că a provocat focul  a fost identificat în dependința unei locuințe părăsite situată în proximitatea locului unde a avut loc incendiu.

S-a procedat la conducerea acestuia la Spitalul de Psihiatrie Rădăuți, unde a fost internat.

În urma evenimentului nu au rezultat victime omenești, ci doar pagube materiale, în valoare de aproximativ 20.000 lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii  de ,,distrugere”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *