Incendiul de la Palatul Administrativ a fost stins la 15.50. Circa 2000 de metri pătrați din suprafața clădirii a fost afectată, din pod până la etajele inferioare. Urmează ancheta pentru stabilirea cauzei

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucovina Suceava, locotenent Alin Găleată a anunțat că la ora 15.50, incendiul de la palatul Administrativ din municipiul Suceava a fost declarat lichidat. O comisie formată din specialiști, face cercetări pentru stabilirea cauzei probabile de producere a acestui incendiu care a afectat în mod vizibil clădirea monument istoric. Acesta s-a extins pe o suprafață de circ 2000 de metri pătrați, distrugând în totalitate podul și acoperișul edificiului dinspre Casa de Cultură. Locotenentul Alin Găleată a declarat, în timpul operațiunilor de stingere a focului că incendiul a fost anunțat târziu, pe la 8.55, iar când au ajuns pompierii la fața locului acesta fiind deja extins sub acoperișul de tablă, care a făcut dificilă intervenția. Incendiul a afectat efectiv câteva camere de la etajul 3 al imobilului dar o bună parte dintre încăperile din această latură a palatului administrativ au fost afectate de apa folosită de pompieri pentru stingerea focului.

Pentru stingerea incendiului s-a intervenit cu 18 autospeciale de stingere, 13 din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bucovina Suceava și 5 ale Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență și 5 autoscări mecanice. Pentru asigurarea volumului și presiunii apei necesare în intervenție ACET a dispus creșterea presiunii în cei 10 hidranți amplasați în jurul clădirii, jetul de  apă din aceștia trebuind fie suficient de puternic pentru a ajunge  la înălțimea la care se  manifesta incendiul.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *