Administratie

Încep asfaltările pe drumul județean Rădăuți – Frătăuții Vechi – Frătăuții Noi – Bilca -Vicovu de Sus, anunț făcut de președintele Gheorghe Flutur. Vor fi asfaltați 21,5 Km de drum, se vor realiza 12 poduri și 112 podețe, șanțuri de pământ și rigole carosabile

Președintele Consiliului Județean Suceava a anunțat că astăzi s-a predat amplasamentul pentru realizarea lucrărilor de asfaltare a drumului județean Rădăuți -Frătăuții Vechi – Frătăuții Noi – Bilca – Vicovu de Sus, în valoare de 8,1 milioane de Euro.

Vor fi asfaltați 21,5 Km de drum, se vor realiza 12 poduri și 112 podețe, șanțuri de pământ și rigole carosabile.

Este un drum foarte circulat, drept care va fi lărgit și se vor aplica 3 straturi de asfalt.

”Reamintesc faptul că am scos de mai multe ori la licitație acest drum dar nu a venit nimeni din cauza legislației date de PSD care avut ca efect creșterea manoperei și a preturilor la materiale. Am fost nevoiți să găsim surse și să punem noi, Consiliul Județean Suceava, o diferență de peste 750.000 lei”, a spus Flutur.

Gheorghe Flutur a reamintit faptul că evaluarea ofertelor pe drumul strategic Suceava – Iași, atât tronsonul Suceava- Ipotești-Bosanci-Udești -Liteni – Dolhasca- limita cu județul Iași, cât și tronsonul Suceava-Moara-Frumoasa- Liteni/Moara-Zaharești-Stroiești-Vâlcele-Costâna-Dârmanești sunt în fază avansată.

”Din păcate și aici, din cauza Ordonanței 114/2018 date de Guvernul PSD, procedurile de licitații au durat foarte mult, derularea investiției fiind foarte mult întârziată. După ce Guvernul PSD a refuzat să asigure diferența, am fost nevoiți să facem un împrumut pentru a completa necesarul din fonduri proprii. Iar acum, în sfârșit, avem o veste bună, sunt ofertanți, așa că din primăvară vor începe lucrările și pe acest drum extrem de important” a declarat președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *