Încep înscrierile la ”Atelierul de arheologie experimentală Artă şi Artefacte”, la Muzeul Bucovinei

Muzeul Bucovinei, care oferă publicului de toate vârstele o paletă diversificată și atractivă de proiecte de educație muzeală, vine în fața publicului, în perioada 24 iunie – 5 iulie 2019, cu ediția a IV-a a proiectului Artă și Artefacte.

Atelierul de arheologie experimentală Artă şi Artefacte va fi organizat pe două module: modul I Cultura Cucuteni pentru săptămâna 24 – 28 iunie și modul II Cultura Greacă pentru săptămâna 1 – 5 iulie, cu program la alegere, dimineață sau după-amiază, în funcție de opțiunea selectată.

Organizatorii anunță că ”la atelierul de arheologie experimentală pot participa copii cu vârste între 10 şi 14 ani pasionați de istorie și cu înclinaţii artistice”.

Înscrierile se realizează în perioada 23 mai – 21 iunie 2019, la sediul Muzeului de Istorie, din str. Ștefan cel Mare, nr. 33, Suceava, în limita locurilor existente .

Taxa de participare este de 30 lei /modul/copil și include materialele folosite la ateliere – lut pentru olărit, culori acrilice și tempera, instrumente de lucru, pânză pentru costume și diverse accesorii etc.  Atelierul se va desfășura la Muzeul de Istorie, str. Ștefan cel Mare nr. 33, Suceava, în Sala Pedagogică.

Copiii care vor participa la atelierul de arheologie experimentală vor primi informații despre: tainele arheologiei, descoperiri arheologice celebre, Cultura Cucuteni și Cultura Greacă (noțiuni generale, artă și artefacte, legende și mituri). Pe parcursul atelierului, copiii vor fi implicați în activități practice – desen, modelaj, pictură și activități interactive – jocuri de descoperire, trasee culturale, jocuri de cunoaștere  etc.

Activitățile proiectului au fost concepute special pentru a permite familiarizarea cu patrimoniul cultural local deținut de Muzeul Bucovinei și ca mijloc de educație alternativă pentru copiii cu vârste între 10 și 14 ani.

Relații la: Muzeul de Istorie, str. Ștefan cel Mare, nr. 33, Suceava, tel: 0230/216439 și pe pagina web a muzeului www.muzeulbucovinei.ro.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *