Warning: getimagesize(/home/suceavps/public_html/wp-content/uploads/2019/06/a-afis-micii-mesteri-2019-2.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/suceavps/public_html/wp-content/plugins/wonderm00ns-simple-facebook-open-graph-tags/public/class-webdados-fb-open-graph-public.php on line 1142

Încep înscrierile la Atelierul de Creaţie “Micii Meşteşugari”, ediţia 2019, organizat de Muzeul Bucovinei la Muzeul Satului Bucovinean

Încep înscrierile la Atelierul de Creaţie “Micii Meşteşugari” – unul dintre importantele programe de pedagogie muzeală aplicată organizate de Muzeul Bucovinei.

Pe o perioadă de trei săptămâni, între 1 – 20 iulie 2019, porțile Muzeului Satului Bucovinean sunt deschise pentru 100 de copii cu vârste între 10 și 16 ani, cu înclinații artistice, doritori să deprindă tainele meșteșugurilor tradiționale în ateliere de pictură pe sticlă, încondeiat ouă, modelaj lut sau cusături.

Atelierul de educaţie muzeală, aflat la a XXII-a ediţie, manifestare de tradiţie organizată la Muzeul Satului Bucovinean, adună de la an la an, un număr tot mai mare de copii participanţi interesaţi de meşteşugurile populare.

Obiectivul programului este acela de a sensibiliza copiii între 10 şi 16 ani vis-à-vis de cultura şi civilizaţia tradiţională, etnografia locală, patrimoniul cultural naţional existent în muzee.

Atelierul se finalizează în fiecare an printr-o expoziţie care cuprinde lucrările artistice realizate de micii meşteşugari, scopul fiind acela de a conştientiza copiii de valoarea muncii lor şi de a-i sensibiliza față de arta populară autentică.

Detalii suplimentare pot fi obţinute de pe pagina web şi contul de facebook al Muzeului Bucovinei.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.