Încep lucrările la Muzeul din Siret. 56.000 de plăcuțe cu numele evreilor deportați din această zonă vor fi așezate pe un zid Memorial al Holocaustului

Astăzi la Siret, în prezența președintelui Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur și a conducerii Agenției de Dezvoltare Nord Est a avut loc predarea spre execuție a lucrărilor la Muzeul de Istorie din Siret, care va găzdui și un Memorial al Holocaustului.  

” Va fi un muzeu unicat în România, cu Memorialul Holocaustului. Siretul este un oraș cu o istorie foarte veche, fostă capitală a Moldovei, un oraș cu minorități mai multe, dar cu o istorie aparte a evreilor. Consiliul județean Suceava are aici o clădire pe care o reabilităm, pe un proiect european în valoare de 1,6 milioane de euro. Este vorba despre circa 600 metri pătrați de construcție, durata lucrărilor fiind de 24 de luni. În apropiere sunt și cele două cimitire evreiești, cele mai vechi din România, care sunt vizitate foarte des de turiști din Israel. Sperăm să devină un loc de atracție deosebit acest muzeu.”, a arătat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

El a mai arătat că în instituția muzeală a orașului vor fi exponate care vor prezenta istoria orașului Siret, și istoria minorităților de aici. În exterior, pe un zid vor fi amplasate peste 56.000 de plăcuțe cu numele evreilor deportați din această zonă. ”Este un Memorial al Holocaustului și sunt convins că va fi un loc de pelerinaj și de vizită aici la Siret extrem de important.”, a spus Gheorghe Flutur.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *