Început de an universitar la USV. Urarea serii către studenții din campus: ”Să aveți un an bun!”

Festivitatea oficială de deschidere a anului universitar la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava s-a desfășurat în dimineața acestei zile, în Aula Magna din corpul A al USV, de la ora 9.00. Alături de conducerea USV: rectorul prof univ dr. Valentin Popa, prorectorii prof univ. dr. Mihai Dimian. Prof. univ dr. Mircea A. Diaconu, prof univ dr. Gabriela Prelipcean, prof. univ. dr. Ștefan Purici, decani și prodecani ai facultăților au fost participat cadre universitare precum  și studenți ai universității, alături de aceștia fiind prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, vicepreședintele Consiliului Judean Suceava, Vasile Tofan dar și primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Ulterior, fiecare facultate în parte a organizat deschideri oficiale, pentru studenții proprii și, precum s-a anunțat, în această seară este în continuare în desfășurare concertul de muzică electronică, susținut de DJ Grim Ex, pe esplanada din fața Corpului A al USV.

Pe lângă mesajele venite din partea conducerii universității sucevene, prefectul Alexandru Moldovan și primarul Ion Lungu au transmis la rândul lor mesaje pe care le publicăm în cele ce urmează.

 

Prefectul județului, Alexandru Moldovan:

 

Cu ocazia începutului noului an universitar, am fost onorat să transmit din partea colectivului Instituției Prefectului – Județul Suceava sincere aprecieri pentru rezultatele deosebite obținute de către profesorii și studenții universității sucevene, contribuția Alma Mater Sucevensis adusă la dezvoltarea prestigiului universitar făcându-ne pe noi toți, locuitori ai cetății, mândri.

Noul an academic ne-a reunit la această emoționantă festivitate, comunitate universitară suceveană, studenți, autorități publice județene și locale. Fiecare dintre noi cu perspectivă proprie asupra provocărilor pe care urmează a le înfrunta, împreună, profesorii și studenții, mai ales studenții din anul I, care au intrat în această familie de elită.

Ne întrebăm, firesc, funcție de atribuțiile conferite, într-un context actual extrem de delicat, cum putem contribui la sprijinirea misiunii academice asumate de colectivul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava.

Am observat, cu toții, eforturile constante ale universității sucevene, care a reușit să crească varietatea ofertei academice, să dezvolte noi programe de studii. Ne-am bucurat de rezultatele remarcabile obținute la admitere, de rezultatele deosebite în cercetare,de premiile obținute, de stadiul investițiilor finalizate sau propuse a se realiza.

În tot acest parcurs, aprecierea mea este că Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava

a fost și continuă să fie deschizătoare de drumuri, de căi de abordare cu o paletă impresionant de diversificată.

 

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu:

 

“Am vorbit studenților despre oportunitatea pe care o avem privind transformarea orașului nostru într-un oraș inteligent de tip Smart-City, ținând cont că municipiul Suceava a fost selectat în proiectul „100 orașe inteligente și neutru climatic până în anul 2030”.

Prin acest proiect putem crește calitatea vieții sucevenilor. Totodată am arătat că orașul nostru a făcut pasi importanți în acest sens, cu proiecte inteligente în domeniile:

-transport electric, local și metropolitan;

-energie-încălzire pe biomasă;

-iluminat public- lămpi tip LED, telegestiune;

-în domeniul educației-modernizare infrastructură școlară;

-în gestionarea deșeurilor-platforme îngropate, semiîngropate, insule ecologice;

-în domeniul digitalizării, proiectul Aplicat și Gis Urban.

Am arătat buna colaborare între municipalitate și universitate, materializată prin proiectele:

-parteneri în proiectul 100 orașe europene;

-parteneri în cluster regional pe bioeconomie;

-școlarizare polițiști locali la Facultatea de drept și administrație publică;

-construire noi spații de cazare studenți, prin punerea la dispoziție a căminului de la CT Alimentar;

-parteneri în construirea Clădirii Facultății de Medicină;

-construirea Campusului universitar de la Moara, unde vom aduce utilitățile;

-finanțare echipa de handbal masculin CSU Universitatea Suceava;

-finanțare Ansamblul Cultural Arcanul al universității.”, a mai precizat primarul.

În final a transmis studenților și profesorilor să obțină în anul universitar 2022/2023 performanțe la fel de importante ca în anul precedent, alături de sănătate și pace!

MULT SUCCES DRAGI STUDENȚI ȘI STIMAȚI PROFESORI ÎN NOUL AN UNIVERSITAR!”

 

Aseară, sute de studenți erau pe esplanadă, la concert. Alții prin parc, alții în campus, pe lângă cămine, înodând prietenii noi ori reînodându-le pe cele vechi. Pe la poarta din spate, cea de lângă vechiul Corp B,  a intrat și un grup de veterani, studenți din anii superiori. Șeful experimentat al barierei, cu cascheta pe frunte, iese din cabină, să îi salute ca pe niște vechi cunoștințe:

Copii! V-ați întors!

Da nene!

Să aveți un an bun! Le urează bărbatul pe sub ochii căruia au trecut atâtea generații de studenți. Frumoasă urare.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *