Încercare nereușită a unei femei de a-l scoate din culpă pe un bărbat beat și fără permis care conducea o mașină, în miez de noapte, prin Șcheia

În noaptea de sâmbătă spre duminică, pe la ora 01.40, polițiștii din Șcheia au fost sesizați de către un echipaj al Poliției Locale Șcheia despre faptul că pe strada Aviatorului au identificat un autoturism al cărui șofer se află în stare vădită de ebrietate.

Polițiștii locali au observat un autoturism  VW Passat, ce efectua manevra de mers înapoi. În momentul în care autoturismul s-a oprit pe marginea părții carosabile, au observat cum conducătorul auto, în persoana unui bărbat de 34 ani, din localitate, a trecut de pe scaunul șoferului  pe scaunul din dreapta față.

La un moment dat de pe o stradă laterală a apărut o femeie de 33 ani, care a declarat că ea a condus autoturismul menționat.

Patrula poliției locale a sesizat telefonic lucrătorii SPR 9 Șcheia, pentru a efectua cercetări în cauză. Întrucât bărbatul  emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Acesta a fost condus la Spitalul Județean Suceava unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ulterior, fiind interogată baza de date, s-a constatat că, acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie.

Fiind audiată în calitate de martor, femeia care a vrut să-l salveze pe I.C. a recunoscut că acesta a condus autoturismul dar numai pe o distanță de circa 100 metri cu spatele pe strada Aviatorului, când ea nu se afla la mașină.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „conducere sub influența alcoolului” și „conducere fără a deține permis de conducere”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *