Actualitate

Incidența covid în municipiul Suceava a scăzut sub 1 la mie (0,98 la mie). Covid bate în retragere în aproape toate localitățile județului. Coșna face excepție, reintrând în scenariul roșu

Astăzi în județul Suceava sunt 356 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 localități, 37 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 29 au câte un caz în evoluție, 33 au sub cinci cazuri în evoluție, 9 au sub zece cazuri în evoluție iar 6 au peste zece cazuri în evoluție. Pentru prima dată de la instituirea carantinei în municipiul Suceava, rata infectărilor active covid a scăzut sub 1 la mie, astăzi înregistrându-se o incidență de 0,98 la mia de locuitori.

Rata cazurilor în evoluție pentru fiecare localitate din județ în parte este prezentată în tabelul următor:

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 12 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 13 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 508 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 84 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 7 pacienți sunt în zona tampon și 417 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 84 pacienți diagnosticați Covid-19:

– 2 prezintă forme ușoare;

– 33 prezintă forme medii ale bolii;

– 35 prezintă forme severe;

– 14 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 5 pacienți sunt ventilați non – invaziv și 2 intubați ventilați invaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 371 paturi libere, din care 114 pentru pacienți Covid-19, 225 în sectorul non-Covid și 32 pentru zona tampon.

La unitatea ATI sunt disponibile 4 paturi pentru pacienți Covid, sunt 26 ventilatoare libere, din care 11 pentru pacienții Covid-19, și 15 pentru pacienții non- Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 20 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (3 cu forme ușoare, 12 prezentând forme medii, 3 forme grave, 2 forme critice), 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, 65 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid sunt internați 2 pacienți, 0 locuri fiind disponibile.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 10 pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 6 prezintă forme medii, 4 forme grave, persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 1, fiind libere 25 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 21 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (1 forme ușoare, 18 forme medii și 2 cu forme grave), și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 6 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 13 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (4 cu forme ușoare și 9 prezentând forme medii), și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 31 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 3 pacienți diagnosticați cu Covid-19(toate cele 3 persoane cu forme medii) și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 22 locuri în sectorul Covid.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 151 iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 15.

La nivelul județului sunt disponibile 263 de locuri libere Covid și 56 locuri pentru zona tampon.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 201133, în ultimele 24 de ore fiind testate 400 de persoane.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *