Actualitate

Incidente la protestul anti vaccin de aseară de la Rădăuți: un protestatar s-a urcat pe o mașină, jandarmii au folosit spray lacrimogen și au fost atacați cu o petardă

Jandarmii care asigurau ordinea la protestul anti vaccinare desfășurat aseară la Rădăuți au trebuit să intervină după ce un protestatar s-a urcat pe o mașină. În busculada creată, jandarmii au folosit spray lacrimogen, iar unul dintre participanții la manifestație a aruncat cu o petardă înspre foțele de ordine.

 

Referitor la incidentul înregistrat pe timpul protestului în desfăşurare din municipiul Rădăuţi, Jandarmeria Suceava a făcut  următoarele precizări, conținute într-un comunicat de presă:

 

”În jurul orei 19:05, un protestatar s-a urcat pe o mașină şi, la solicitarea forţelor de ordine, a refuzat să coboare. Doi jandarmi au intervenit și l-au dat jos de pe maşină, iar pe timpul acţiunii, câţiva protestatari s-au grupat în jurul celor doi jandarmi. Pentru a permite celor doi jandarmi să revină în dispozitiv, echipa trimisă în sprijin a fost nevoită să folosească spray-ul iritant lacrimogen.

Pe timpul acestei acţiuni, un protestatar a aruncat o petardă către forţele de ordine, o persoană participantă la protest fiind rănită. Aceasta a fost preluată de un echipaj S.A.J., care i-a acordat îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol.

Cei doi bărbaţi implicaţi în acest incident (cel care a folosit petarda şi cel care s-a urcat pe maşină) au fost identificaţi de forțele de ordine, urmând a se lua măsurile legale.”

La protestul de aseară se estimează că au participat peste 2000 de persoane multe dintre acestea venind și din alte localități din zonă, mai ales din Vicovu de Sus.

Protestatarii au strigat lozinci anti – vaccinare și împotriva secretarului de stat Raed Arafat chiar în fața spitalului județean, lucru considerat nepotrivit de unii rădăuțeni în condițiile în care în spital sunt internați sute de oameni care au nevoie de liniște. De asemenea ei au trecut și prin fața casei primarului Bogdan Loghin, căruia i s-a cerut demisia.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *