Inconștiența la extrem, în Suceava: un individ întors din Italia a ieșit în plină noapte la plimbare prin oraș cu câinele dar și cu 30 de papagali. Aproape 200 de amenzi aplicate de polițiști și jandarmi pentru încălcarea Ordonanțelor Militare

Comisarul șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava a anunțat că cursul zilei precedente polițiștii au aplicat 187 de sancțiuni contravenționale în valoare de 334.985 lei pentru nerespectarea prevederilor privind circulația persoanelor în contextul Ordonanței Militare nr. 3.

O altă sancțiune în valoare de 5000 lei a fost aplicată unei persoane care nu a respectat măsura autoizolării. Jandarmii  au aplicat alte 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 2900 lei pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și deplasare în contextul Ordonanței Militare nr. 3.

Comisarul șef Ionuț Epureanu a făcut, în comunicatul de presă transmis a făcut apel încă o dată către cetățeni să respecte restricțiile de deplasare și să apeleze la completarea declarațiilor pe propria răspundere doar în situațiile limitativ prevăzute.

”Sperăm ca toata lumea să înțeleagă că aceste măsuri sunt în interesul nostru, al tuturor și al celor dragi nouă. Ca polițiști ne facem datoria și încercăm să înțelegem toate situațiile și să le abordăm profesionist dar și uman”.

El a oferit și un exemplu, despre cum înțeleg însă unii indivizi să se comporte în această perioadă dramatică: Aseară în jurul orei 23.00 un cetățean care a revenit din Italia avea asupra sa câinele de companie și 30 de papagali. Conform procedurii, cetățeanul a fost preluat în convoi de echipaje de poliție și condus spre locul de carantinare.

”Printr-o colaborare foarte bună cu partenerii sociali, “Casa lui Patrocle” și alti oameni cu suflet si disponibilitate, polițiștii au găsit soluții și pentru ,,bagajele inedite și… însuflețite”. Poate nu e momentul pentru astfel de exemplificări, dar le aduc în discuție pentru a sublinia efortul unor oameni care în aceste zile iși arată măsura profesionalismului, a empatie și umanismului, alături de colegii din sistemul medical si alți oameni din prima linie. Respect tuturor și Dumnezeu să  îi ajute și să îi păzească!”, a mai transmis Ionuț Epureanu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *