Individ de 21 de ani din Zvoriștea, reținut după ce a fost dovedit că folosește iepuri vii pentru dresarea câinilor

Polițiștii suceveni au continuat investigații începute anul trecut, după ce pe o rețea de socializare au fost publicate înregistrări din care reiese că un bărbat de 21 ani, din comuna Zvoriștea, folosește animale vii pentru dresajul unor câini, La data de 27.10.2022 polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor – IPJ Suceava, s-au sesizat din oficiu, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”folosirea de animale vii pentru dresajul altor animale sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferință”.

Activitățile de cercetare penală au fost desfășurate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, iar la data de 06.01.2023 polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata l-au identificat pe bărbatul de 21 ani pe raza localității de domiciliu și au procedat la însoțirea și aducerea suspectului la sediul Biroului pentru Protecția Animalelor.

La data de 06.01.2023, în urma probatoriului administrat de către polițiștii Biroului Pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Suceava s-a dispus măsura reținerii suspectului de 21 ani pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosirea de animale vii pentru dresajul altor animale sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferință”, constând în aceea că în zilele de 23 și 24 septembrie 2022, respectiv în ziua de 23 octombrie 2022, a folosit animale vii, respectiv iepuri, pentru dresajul a doi câini din rasa metis Ogar pe care le deține la locuința de domiciliu din sat Stâncuța, comuna Zvoriștea.

Suspectul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Suceava.

Ulterior, prin Ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de acesta.

Procurorul de caz a dispus față de bărbat măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile începând cu 07.01.2023, stabilindu-i acestuia interdicția de a părăsi județul.

Polițiștii reamintesc că în conformitate cu art. 25 alin. 1, lit. D,  fapta de folosire de animale vii pentru dresajul altor animale sau pentru a le controla agresivitatea”,constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 3 luni la un an sau cu amendă. Complementar, în cazul condamnării pentru o astfel de infracțiune, instanța poate dispune și interdicția de a deține animale pentru o perioadă cuprinsă între 1 și 5 ani.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other