Individ de 24 de ani din Capu Codrului, reținut după ce a tâlhărit un bătrân de 77 de ani, furându-i telefonul mobil

Ieri dimineață, un bătrân de 77 ani din satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa, s-a prezentat la Postul de poliție Păltinoasa și a sesizat faptul că a fost lovit de Ion Vamanu, de 24 ani, din aceeași localitate, care i-a sustras telefonul mobil în valoare de 200 lei.

Din cercetări s-a stabilit că în după amiaza zilei precedente, în  jurul orei 15.30, bătrânul a mers în centrul satului Capu Codrului, unde a băut o bere, după care a plecat spre domiciliul său prin zona denumită ,,Joampă”.

 În jurul orei 16.30, în timp ce omul se deplasa pe o cărare spre domiciliul său, a fost urmărit de către Ion Vamanu, iar în timp ce traversa podețul peste pârâul ,,Joampa”, l-a ajuns din urmă și i-a aplicat bătrânului mai multe lovituri până când acesta s-a prăbușit iar agresorul i-a sustras telefonul mobil din buzunar.

Persoana vătămată a fost examinată medico-legal de către medicii legiști din cadrul Serviciului de Medicină Legală, care au concluzionat ca și constatări preliminare că bărbatul în vârstă jefuit necesită 3-4 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare pentru excoriațiile suferite, respectiv 2-3 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare pentru echimozele suferite, leziunile suferite nu i-au pus viața în pericol.

Asupra lui Ion Vamanu a fost identificat telefonul mobil pe care l-a sustras, fiind ridicat și restituit persoanei vătămate. Față de acesta s-a dispus măsura reținerii preventive pentru o durată de 24 ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *