Mopan Suceava
Actualitate

Individ din Suceava, amendat cu 3000 de lei pentru că a abandonat trei pisoi

La data de 18.05.2024, polițiștii din cadrul Secție 9 de Poliție Rurală Șcheia, au fost sesizați de către un bărbat din satul Sf. Ilie, comuna Șcheia,  cu privire la faptul că in aceeai zi, în jurul orei 12:00, o persoană a abandonat trei pisoi,, pe care i-a aruncat pe spațiul public, din portbagajul unui autoturism.

Polițiștii au efectuat verificări preliminare și au constatat faptul că cele sesizate se confirmă.

De asemenea, la fața locului a fost identificat un  pisoi,, care prezenta și o afecțiune medicală, la ambii ochi.

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor s-au deplasat la fața locului, unde au emis un ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 zile, la asociația de protecție a animalelor –Casa lui Patrocle.

Ouiul de pisică a fost transportat la un cabinet veterinar în vederea acordării asistenței medicale veterinare.

Polițiștii au reușit identificarea în trafic a autoturismului din care au fost aruncați pisoii, stabilindu-se că la volanul acestuia se afla un bărbat cu domiciliul în municipiul Suceava, str. Aleea Lalelelor, județul Suceava.

În portbagajul acestuia a fost identificată o cutie din carton și doi saci de rafie, care au fost folosiți de către proprietar la săvârșirea faptei.

Bărbatul a fost condus la sediul SPR 9 Scheia, unde, cu ocazia audierii, a recunoscut faptul că a abandonat un număr de 3 exemplare de pisică pe drumul public din localitatea Sf.Ilie,

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, au procedat la sancționarea contravențională a bărbatului cu amendă totală de 3000 lei.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *