Individul care a violat o femeie, pe malul râului Humor, sub o punte, a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv. Inculpatul a mai fost arestat pentru săvârşirea unui alt viol, fiind liberat ca urmare a retragerii plângerii prealabile

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus la data de 08.07.2019 trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui inculpat pentru săvârşirea infracţiunilor de “viol” şi “tâlhărie calificată.

În seara zilei de 30.03.2019, in jurul orei 22,20, individul a urmărit persoana vătămată în timp ce aceasta se deplasa pe jos de la locul de muncă spre domiciliul din oraşul Gura Humorului, ajungând-o din urmă pe capătul terestru al unei punţi de peste râul Humor, unde, prin exercitarea de violenţe fizice şi ameninţări cu moartea provocându-i leziuni pentru care a necesitat un număr de 3-4 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare a constrâns-o la raporturi sexuale normale, anale şi orale timp de 20 de minute, după care i-a sustras suma de aproximativ 100 lei din portofel.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

 La data de 30.03.2019, in jurul orei 22,00, persoana vătămată impreună cu o colegă de serviciu au plecat pe jos, de la serviciu spre domiciliile lor din oraşul Gura Humorului deplasându-se pe acelaşi traseu pe care mergeau de obicei.

În jurul orelor 22,18 inculpatul a observat-o pe  persoana vătămată şi pe prietena acesteia în apropierea hotelului Best Western şi a plecat în urmărirea lor. Astfel, inculpatul s-a deplasat în urma celor două femei pe străzile Sf. Gavril şi  str. Victoriei din oraşul Gura Humorului. Pe strada Victoriei prietena persoanei vătămate a intrat în curtea locuinţei sale. Imediat după ce s-a despărţit de colega sa, persoana vătămată a remarcat că din spate, pe acelaşi traseu, venea un bărbat care s-a apropiat şi s-a uitat insistent la ea, după care şi-a continuat deplasarea pe o altă stradă.

Persoana vătămată şi-a continuat drumul spre casă efectuând deplasarea pe strada Aleea Bujorului şi apoi traversând puntea peste pârâul Humor.  Ulterior, a fost ajunsă din urmă de aceeaşi persoană de etnie rromă pe care o văzuse în urmă cu puţin timp pe strada Victoriei, identificată ulterior în persoana inculpatului, care a alergat după ea, a prins-o cu o mână de spate iar cu cealaltă i-a acoperit gura şi i-a spus să tacă că altfel o omoară şi să închidă lanterna telefonului. Persoana vătămată a  strigat de circa 3 ori – 4 ori după ajutor însă nu a fost auzită de  nimeni, zona respectivă fiind izolată, nefiind locuinţe în imediata apropiere.

Persoana vătămată s-a zbătut încercând să scape, însă nu a reuşit, căzând în genunchi, inculpatul apăsând-o cu putere cu palma în zona piramidei nazale, provocându-i dureri insuportabile, spunându-i să tacă altfel o omoară.

În continuare, inculpatul a prins persoana vătămată cu mâna dreaptă pe după omoplaţi spunându-i: „ dacă vrei să nu te omor, vii cu mine” şi a condus-o  circa 15 m pe aleea de ieşire de pe pod după care pe lângă această alee până sub puntea pe care a venit, pe malul râului “Humor”. Persoana vătămată l-a rugat să o lase în pace că are doi copii acasă inculpatul răspunzând că o va lăsa în pace după ce se va simţi bine cu ea.

Aici, folosindu-se de ameninţări cu moartea dar şi de forţa fizică, a constrâns-o pe persoana vătămată la  raporturi sexuale normale, anale şi orale timp de 20 de minute,

După consumarea ultimului raport sexual, anal, inculpatul a întrebat persoana vătămată dacă are bani şi i-a cerut să-i dea 50 lei iar persoana vătămată a spus că are. Inculpatul nu a aşteptat să-i dea persoana vătămată ci i-a luat ghiozdanul şi i-a tras fermoarul să caute in el; atunci persoana vătămată, speriată, ştiind că are acte i-a spus să-i dea rucsacul că-i dă ea banii. Astfel, inculpatul i l-a dat iar persoana vătămată a scos portofelul iar in momentul in care a deschis portofelul inculpatul i-a smuls toţi banii care-i avea in portofel, respectiv suma de  aproximativ 100 lei după care a traversat din nou puntea, tot in direcţia din care a venit.

În cauză au fost intreprinse demersuri la Primăria oraşului Gura Humorului dar şi la nivelul mai multor agenţi economici care-şi desfăşoară activitatea in zona centrală a oraşului Gura Humorului , în vederea obţinerii de imagini generate de camerele video de supraveghere ale acestora.

În baza declaraţiei persoanei vătămate  referitoare la semnalmentele făptuitorului, a îmbrăcăminţii purtate şi a orei comiterii faptelor,  acesta a fost reperat pe imaginile generate de camerele video de supraveghere în zona centrală a oraşului Gura Humorului.

Ulterior persoana vătămată a efectuat o recunoaştere dintr-un grup de persoane, ocazie cu care l-a recunoscut fără ezitare inculpat ca fiind autorul faptelor din data de 30.03.2019

În cauză au fost recoltate probe biologice de la inculpat in vederea identificării profilui ADN al inculpatului pe corpul persoanei vătămate, raportul de expertiză medico-legală genetică confirmând faptul că inculpatul este autorul agresiunii sexuale comise asupra persoanei vătămate la data de 30.03.2019.

În ceea ce priveşte persoana inculpatului se impune a fi precizat faptul că acesta a mai fost arestat pentru săvârşirea unei alte infracţiuni de viol la data de 01.11.2018, fiind trimis în judecată la data de 23.11.2018 de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, fiind liberat din Penitenciarul Botosani la data de 28.12.2018 urmare a încetării procesului penal ca urmare a retragerii plângerii prealabile.

În comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului se menționează că ”Apreciem astfel că pedepsirea unei infracţiuni de o gravitate deosebită cum este cea de viol, la plângerea prealabilă a persoanei vătămate în cazul formei simple prev. la art. 218 alin. 1 C.p., a reprezentat în cauza de faţă o formă de încurajare inculpatului la săvârşirea unei noi astfel de infracţiuni, fiind pusă sub semnul întrebării capacitatea organelor judiciare de a apăra în mod real relaţiile sociale privitoare la siguranţa, libertatea şi inviolabilitatea sexuală a persoanei”.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Gura Humorului.

Please follow and like us:

Un comentariu la „Individul care a violat o femeie, pe malul râului Humor, sub o punte, a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv. Inculpatul a mai fost arestat pentru săvârşirea unui alt viol, fiind liberat ca urmare a retragerii plângerii prealabile

  • 26 iulie 2019 la 6:20
    Permalink

    Jalnic si revoltator ca fapt, imputabil în primul rând Poliției și abia după aceea faptuitorului bolnav. În schimb, limbajul de consemnare militienească poate produce cu usurință erecție estetică și chiar mai mult, de ambe sexe!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *