Mopan Suceava
Actualitate

Indivizi din cătunul de romi Mironu, prinși la furat arbori din pădure, au năvălit peste polițiști cu furci și pari. Unul dintre aceșția a fost împușcat în picior

Vineri seară, pe la ora 20.00, polițiștii humoreni au fost sesizați prin112 de cătreun  pădurar de la Ocolului Silvic Bucovina, despre faptul că are loc un furt de arbori la  Cantonul Valea Seacă.

La fața locului a intervenit un echipaj de poliție care a solicitat sprijinul Detașamentului de Jandarmi Gura Humorului, în vederea efectuării flagrantului.

Echipajul mixt format din polițiști, jandarmi și pădurari au efectuat o pândă în apropierea arborilor tăiați și transportați la o distantă de aproximativ 200m față de locuința lui Troia Nicolae Vasile din satul Mironu, comuna Valea Moldovei, în scopul prinderii autorilor infracțiunii de tăiere și furt de arbori fără drept.

După circa 30 de minute în zonă și-au făcut apariția doi bărbați două atelaje hipo, care se pregăteau să încarce materialul lemnos. Echipajul de poliție a intervenit somându-i pe cei doi să se oprească, Troia Nicolae Vasile, de 20 ani, fiind și încătușat.

Celălalt individ a reușit să fugă.  După câteva minute înspre zona în care se afla echipa de intervenție,  au năvălit mai multe persoane înarmate cu furci și pari, cel mai probabil anunțate de către fugar.

Primii care urcau având furci în mână s-au dovedit a fi Troia Gavril Dragoș 42 ani și Troia Vasile Gheorghe de 40 ani, urmați de ceilalți.

Cei doi s-au apropiat la o distanță de aproximativ 10 metri  față de forțele de ordine și a lucrătorilor silvici, primul având asupra sa o furcă, iar celălalt un par din lemn, fiind agresivi verbal și fizic.

Agenții de poliție au efectuat somațiile legale pentru a-i opri dar  aceștia nu s-au conformat somațiilor. Ambii agenți au tras câte un foc de avertisment în plan vertical, însă cei doi Troia, s-a manifestat și mai agresiv astfel că unul dintre polițiști a tras două focuri de armă asupra membrelor inferioare ale acestora.

De această dată, Troia Gavril Dragoș și Troia Vasile Gheorghe s-au retras către locuințele din apropiere, iar organele de ordine au rămas la fața locului în vederea asigurării zonei, solicitând sprijin suplimentar la fața locului din partea altor echipaje aflate în serviciu și a unui echipaj S.A.S din cadrul I.P.J Suceava.

Ulterior, o femeie din cătunul de romi a sunat la 112 anunțănd că un bărbat este împușcat într-un picior și sângerează, fiind solicitat un echipaj de ambulanță.

Rănitul era Troia Vasile Gheorghe, care a fost preluat de echipajul de ambulanță și trasportat la Spitalul „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, unde i-au fost acordate ingrijiri medicale de specialitate și diagnostic cu ”plagă împușcată coapsă stânga, stabil, conștient”.

În paralel, au fost continuate activitățile investigative, fiind identificat și reținut și celălalt participant la tăierea și furtul de arbori care inițial fugise ,  Troia Florin în vârstă de 18 ani din același sat Mironu, comuna Valea Moldovei.

A fost preluat în custodie și celalalt bărbat care s-a manifestat violent alături de Troia Vasile Gheorghe, Troia Gavril Dragoș.

Materialul lemnos identificat la fața locului – 14 arbori tăiați, cu un volum total de peste 5 metri cubi de masă lemnoasă  a fost ridicat și predat pădurarului. Drujba folosită pentru tăierea acestora a fost de asemenea confiscată.

Astăzi s-a constituit o echipă operativă, împreună cu lucrători ai O.S. Bucovina pentru a se efectua cercetarea la fața locului și pentru stabilirea prejudiciului cauzat.

Referitor la săvârșirea infracțiunilor de ultraj și vătămare corporală, s-a discutat cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Gura Humorului, urmând să se continue cercetările direct de către procurorul de caz.

În cauză s-a întocmit dosar penal, cu privire la săvârșirea  infracțiunilor de tăiere fără drept și furt de arbori, urmând a fi dispuse măsuri procesuale față de autori.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *