Informare ANM de vreme severă: de astăzi până luni seara înnorări accentuate, averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o informarea meteorologică de instabilitate atmosferică și ploi abundente, pentru intervalul 13 iulie, ora 13 – 15 iulie, ora 21.

În intervalul menționat instabilitatea atmosferică se va accentua, în după-amiaza zilei de sâmbătă (13 iulie) în nord-vestul, vestul și local centrul țării, precum și în zona Carpaților Occidentali și Meridionali, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică (13/14 iulie) și în sud-vestul și sudul extrem al teritoriului.

Duminică (14 iulie), manifestările instabilității atmosferice vor cuprinde majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul extrem, iar luni (15 iulie) se vor semnala cu precădere în jumătatea estică a țării.

Astfel, vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări temporare ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.