INFORMARE METEO. Temperaturile scad semnificativ în următoarele zile

Conform estimării evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor, făcută de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru intervalul 9 -22 septembrie 2019, în zilele de 15 și 16 septembrie va fi o răcire accentuată a vremii, astfel că media maximelor va scădea, apoi va crește ușor și treptat până spre 22 septembrie, când se va ajunge la o medie regională de 22 de grade.

Media minimelor termice pentru zilele 16 și 17 septembrie va fi spre 8 grade, ulterior urmând o creștere ușoară și treptată, până la 22 septembrie, spre 10 grade. Probabilitatea pentru apariția ploilor, în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 16- 18 septembrie.

„Marți, vremea se răcește în jumătatea de Nord a țării, unde valorile termice diurne se vor situa ușor sub cele normale ale acestei perioade, iar în jumătatea sudică va fi mult mai cald decât în mod obișnuit. Astfel, valorile termice vor fi de la 17 – 18 grade în Maramureș, Nordul Moldovei și al Transilvaniei, până 32 -33 de grade în sudul Olteniei și al Munteniei. Pe lângă răcirea din jumătatea de Nord, acolo va și ploua, marți”, a declarat pentru MEDIAFAX, Constanța Vâlciu, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

De vineri, temperaturile intră într-o uşoară creştere, dimineţile vor fi reci iar ziua temperaturile vor fi conform acestei perioade.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *