Infrastructura rutieră din județ, obiective discutate de Gheorghe Flutur cu reprezentanții Ministerului Transporturilor și CNAIR: Autostrada A7 Siret – Suceava – București, Autostrada Nordului, covoare asfaltice noi

La invitația președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, astăzi a avut loc la sediul instituției o întâlnire la care au participat reprezentanții Ministerului Transporturilor și CNAIR.

În cadrul întâlnirii au avut loc discuții pe trei capitole extrem de importante pentru județul Suceava. Primul dintre acestea a vizat  Autostrada A7 Siret – Suceava – Pașcani Ploiești – București.

S-a anunțat că în câteva săptămâni se vor scoate la licitație studiile de fezabilitate pe tronsoanele Siret – Suceava și Suceava – Pașcani. ”Ceea ce este important și vreau să subliniez este că Ministerul Transporturilor a decis să construiască pe acest traseu o autostradă și nu un drum expres. Autostrada va rezolva problema legăturilor rapide cu capitala București, având în vedere că acest coridor rutier este din ce în ce mai aglomerat”, a declarat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Al doilea capitol al discuțiilor a vizat  Autostrada Nordului, pe  traseul  Suceava – Vatra Dornei – Bistrița – Satu Mare. ”Pentru această investiție se intenționează să se trateze cu prioritate, într-o primă etapă, realizarea centurilor din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei. Aici intenția Ministerului Transporturilor este de a asigura finanțare, iar coordonarea și execuția lucrărilor să fie încredințată primăriilor. Am avut discuții pentru fiecare centură în parte, mai ales că săptămâna trecută am fost pe fiecare traseu împreună cu reprezentanții de la Apele Române, Transgaz, Romsilva, ACET, CFR, pentru a identifica cele mai bune rute. Asta deoarece pentru toate aceste trei șosele de centură este vorba de un traseu dificil, fiind într-o zonă de munte. Am discutat și despre centura municipiului Fălticeni, pentru care am solicitat grăbirea lucrărilor, având în vedere că aici e un trafic foarte aglomerat. Speranța este că lucrările vor începe cât mai curând. De asemenea, în perioada următoare vom fi prezenți și la centura municipiului Rădăuți unde sperăm ca lucrările să fie finalizate în acest an”, a transmis președintele CJ Suceava.  

Gheorghe Flutur a mai arătat că a discutat cu reprezentanții  Ministerului Transporturilor și CNAIR,  și despre turnarea de covoare asfaltice pe drumurile naționale din județul Suceava, care sunt bugetate de Ministerul Transporturilor.  ”Pe DN 17 Suceava – Vatra Dornei este nevoie de covor asfaltic pe anumite tronsoane, pe DN 2 între Grănicești și vama Siret, pe DN 29A Suceava – Adâncata – Zvoriștea – Dorohoi, dar și pe drumurile naționale pe tronsoanele Păltinoasa – Cacica – Marginea și Sadova – Vama. În același timp am solicitat soluții pentru fluidizarea traficului în zona intersecții dintre DN 29 și drumul județean care merge la aeroport. În concluzie, apreciez promptitudinea cu care a răspuns Ministerul Transporturilor la această invitație, urmând ca luna viitoare la Suceava să fie prezent Ministrul Transporturilor” a declarat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *