Inspectorii de la „Siguranța Circulației” care au dărâmat un stâlp electric la Rădăuți au vrut să depășească o coloană de autovehicule, pe sens continuu . Au lovit o altă mașină și au intrat în stâlp

IPJ Suceava a oferit în această dimineață amănunte suplimentare privind evenimentul rutier care s-a petrecut ieri după amiază pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Rădăuți, când o autoutilitară a ISCTR Suceava, în care se aflau trei angajați ai Serviciului județean de Siguranță a Circulației, s-a izbit într-un stâlp de iluminat care s-a prăbușit de-a curmezișul șoselei, blocând traficul rutier pentru mai multe ore. Reamintim că cei trei inspectori ISCTR au fost răniți, unul dintre ei trebuind să fie transportat la UPU Suceava, ceilalți doi, inclusiv șoferul care a scăpat cu răni ușoare, fiind direcționați către Spitalul municipal Rădăuți pentru îngrijiri medicale.

 

Potrivit IPJ Suceava, ieri după amiază, pe la ora 16.10,  Constantin D., de 43 ani, din comuna Moara, conducea autoutilitara marca Opel Movano, aparținând ISCTR Suceava, pe strada. Ștefan cel Mare, din municipiul Rădăuți, având direcția de deplasare dinspre comuna Marginea spre centrul municipiului.

Ajungând în dreptul unui imobil  de pe strada Ștefan cel Mare  din Rădăuți, conducătorul autoutilitarei s-a angajat în depășirea unei coloane de autovehicule, încălcând marcajul longitudinal continuu ce separă sensurile de mers, situație în care a intrat în coliziune laterală cu autoturismul marca VW Passat, ce era condus în aceeași direcție de către un șofer de 50 ani, din comuna Marginea, care începuse efectuarea unei manevre de viraj spre stânga, pentru a pătrunde pe strada Constantin Brâncoveanu.

 În urma impactului, autoutilitara ISCTR  a fost proiectată într-un stâlp de electricitate, acesta fiind rupt, căzând pe partea carosabilă.

 În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului și a pasagerilor din autoutilitară, care au fost transportați cu ambulanța la Spitalul municipal Rădăuți unde au fost diagnosticați cu: 

  – D. C. „plagă genunchi stâng”;

  – .H.F. plagă toracică, fiind transferat la Spitalul Județean Suceava pentru efectuarea de investigații suplimentare;

  • D., de 46 ani – „contuzie șold stâng”.

 Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”. 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.