Întâlnire a președintelui CJ cu conducerea DRDP. Drumuri naționale din județ pe care Gheorghe Flutur a cerut mobilizare pentru finalizarea investițiilor

Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut astăzi o întâlnire la sediul instituţiei cu conducerea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) pentru a discuta despre stadiul investițiilor la Drumurile Naționale de pe teritoriul județului Suceava.

După discuție, s-au deplasat în teren pe șantierele de la Drumurile Naționale unde se execută ample lucrări de modernizare, solicitate de președintele Gheorghe Flutur.

”Sunt în plină desfășurare lucrările la modernizare pe DN2 pe sectorul Suceava-Siret. După cum se știe, porțiunea Suceava – Grănicești este finalizată iar acum se lucrează pe sectorul Grănicești – Siret. Drumul DN2/E85 este singurul drum european pe care se desfășoară traficul  de călători și de marfă dinspre și spre Ucraina. Speram ca în trei săptămâni  să se finalizeze lucrările.

Am solicitat conducerii de la Drumuri Naționale să găsească soluții pentru a continua cu asfaltarea și în orașul Siret și apoi mai departe până în Vama Siret – 4,8 km. Este important acest lucru pentru că, în sfârșit, după ani de zile, se deblochează proiectul de reabilitarea a Vămii Siret.

În aceste zile se lucrează la Centura Rădăuțiului. Am solicitat mobilizare pentru finalizarea investiției în acest an.

Am discutat despre necesitatea îmbunătățirii caii de rulare pe DN17 între Suceava și Gura Humorului, apoi despre DN17A, Câmpulung Moldovenesc – Sadova – Vatra Moldoviței, unde deja au început lucrările. Se lucrează și pe DN17  între Vatra Dornei și Poiana Stampei.

Le-am mai cerut să finalizeze lucrările pe DN29A Suceava – Dorohoi, prin Adâncata și Zvoriștea.

Apoi, sunt porțiuni de drum la Pojorâta pe care trebuie intrat foarte repede pentru că mă gândesc și la sezonul turistic.

Pentru a se finaliza recepția la DN18 Iacobeni – Cârlibaba – Borșa se lucrează și aici pentru a avea gata, în sfârșit, un drum foarte important pentru turismul din zonă; se asigură deschiderea legăturii între Bucovina și Maramureș.

 Cum spuneam, județul este un șantier și pe drumurile județene. Se lucrează în toate zonele județului.

la această dată, se lucrează pe mai multe șantiere la drumurile din județul Suceava, La Malini, Slatina, la Boroaia, Hârtop, Vulturești, Mușenița, Pleșa, Stulpicani, Gemenea, Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi, Bilca, Câmpulung Moldovenesc-Rarău, Panaci, Teșna și se execută lucrări de plombare la majoritatea drumurilor județene afectate”, a transmis președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *