Întâlnire a primarului Ion Lungu cu ambasadoarea României la Bruxelles dar și cu conducerea primăriei Schaerbeek, oraș cu care Suceava este în parteneriat

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a anunțat că s-a întâlnit la începutul acestei săptămâni la Bruxelles cu ambasadoarea României în Regatul Belgiei Andreea Păstârnac, dar și cu adjunctul ambasadei Doru Hrișcă, care este bucovinean.

De asemenea, a avut o întâlnire la Primăria Schaerbeek din Belgia cu primarul Cecile Jodogone și cu viceprimarul Quentin van den Hove.

”Cu acest oraș, municipiul Suceava are aprobat în Consiliul local un Acord de Parteneriat, aici lucrând foarte mulți suceveni, în Consiliul Local din Schaerbeek sunt prezenți trei români.

Tranziția verde, energia regenerabilă și orașul inteligent au fost temele abordate în cadrul discuțiilor.

Am convenit să dezvoltăm colaborarea și în domeniul fondurilor europene, fiind felicitați de către reprezentanții ambasadei și ai primăriei Schaerbeek, pentru selectarea noastră în 100 de orașe europene.

Vom continua schimbul de experiență între cele două orașe în domeniul educației, cultural, administrativ al afacerilor și în domeniul sportiv.

Am convenit organizarea unui concert dedicat culturii române în luna decembrie 2022.”, a transmis primarul Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *