Întâlnire a primarului Ion Lungu cu antreprenorii care cer bani în plus pentru că s-au scumpit materialele. Primăria a făcut un împrumut de 30 de milioane de lei pentru a acoperi diferența de prețuri

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că ieri a organizat la Primărie un comandament pentru investiții, cu firmele de construcții care execută în municipiul reședință de județ lucrări cu finanțare din fondurile proprii ale Primăriei, problema principală fiind întârzierea unor lucrări din cauza creșterii prețurilor a materialele de construcție.

”Am avut un comandament la primărie cu firmele care au lucrări de investiții finanțate din fonduri proprii și atrase (bani guvern, credite) pe două probleme importante:

  1. Ajustarea valorilor aferente cheltuielilor matetiale la contractele aflate în derulare la investițiile finanțate din surse proprii. Până la data de 20 septembrie au fost depuse 21 solicitări de actualizare cheltuieli materiale. Municipalitatea le va analiza și acolo unde corespund prevederile legale, vom încheia acte adiționale de actualizare până la data de 5 octombrie.
  2. Accesarea creditului din trezorerie, de 30.000.000 lei, pentru plata facturilor aferente a 16 lucrări de investiții locale aflate în curs de derulare în bugetul municipalității din acest an.

Am stabilit împreună să accelerăm ritmul lucrărilor până la sfârșitul anului, motivat și de faptul că banii sunt asigurați din acest credit”, a declarat primarul Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *