Administratie

Întâlnire a primarului Ion Lungu cu premierul Nicolae Ciucă, pe tema modificării codului fiscal. Alte discuții eficiente purtate la ministere

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a participat astăzi, la București, la Palatul Victoria, la o întâlnire cu prim-ministrul Nicolae Ciucă pe tema modificării Codului fiscal. A avut, de asemenea, întâlniri care s-au concretizat în discuții eficiente la mai multe ministere, unde municipiul Suceava are proiecte în derulare.

”Am cerut în numele Asociației Municipiilor din România (unde primarul Ion Lungu este prim vicepreședinte, n.r.),  prorogarea termenului de modificare a sistemului de impozitare locală la 1 ianuarie 2024 și menținerea pentru 2023 a modalitații actuale de stabilire a impozitului pe clădiri și terenuri, pentru a avea timp să pregătim logistica, noile programe informatice și instruirea salariaților pentru noile reglementări.

De asemenea, am solicitat să se aprobe până la sfârșitul anului 2022 Codul Finanțelor Publice Locale, în care să fie tranșată reglementarea impozitelor și taxelor locale în totalitate.

Totodată am avut discuții la Ministerul Mediului pe tema accesării programului de casare a autovehiculelor mai vechi de 15 ani,este lansat în consultare Ghidul de finanțare.

La Ministerul Dezvoltarii am avut discuții în legătură cu suma potențială pe care o va primi municipiul Suceava prin Planul National de Investiții Anghel Saligny. La Direcția de termoficare din minister am abordat problema sumelor care pot fi alocate în acest an pentru reabilitări rețele și puncte termice. Tot la acest minister am purtat discuții în legătură cu solicitatea firmei Solaris, din Polonia, de actualizare a prețurilor la cele 15 autobuze pe care le va furniza Sucevei după câștigarea licitației organizate de minister. Referitor la acest lucru am avut discuții și la Ministerul de Finanțe, la Comisia de împrumuturi în legătură cu plata costurilor suplimentare la autobuze din creditul pentru fonduri europene angajat de primărie.

Am solicitat la ANRE urgentarea eliberării Avizului Energetic la Proiectul Reabilitare rețele și puncte termice la Suceava pentru a putea depune documentația completă la Ministerul Dezvoltării -Direcția termoficare. Dosarul a fost pus pe ordinea de zi a sedinței de mâine.

La CNI am avut discuții legate de demararea proiectelor contractate de CNI pentru municipalitate: Sala polivalentă de 5.000 de locuri; Baza sportivă de tip 1 și Creșa mare din Dealul Mănăstirii.

Au fost discuții eficiente care vor conduce la rezolvarea problemelor enumerate în perioada următoare.”, a transmis primarul Ion Lungu.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *